MARKO ĐURIĆ ZGROŽEN NAPADOM NA SRBE NA KIM: Međunarodno zajednica konačno da reaguje

Autor: Tanjug

Vesti

30.05.2018

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Cela Srbija je zgrožena divljanjem nad Srbima u seriji incidenata prethodnih dana, u kojima ni prognanici, ni starosedeoci, ni deca, čak ni bebe nisu pošteđeni", saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić reagujući na najnoviji napad koji se dogodio na Kosovu, u selu Staro Gracko.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić

- Nema nikakve sumnje da je ovo direktna posledica političke klime koju stvaraju separatisti u Prištini. Potrebno je preduzeti hitne mere kako bi sve porodice na Kosovu i Metohiji bile bezbedne - naveo je Ðurić.

- Zgroženi smo i ćutanjem nadležnih međunarodnih političkih i bezbednosnih institucija na terenu povodom talasa nasilja prema Srbima, i to produbljuje nepoverenje u namere dela međunarodne zajednice u pokrajini - dodao je on.

Ðurić je naveo da su Srbi u Starom Grackom, koji su postali simbol stradalništva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, danas ponovo bili žrtve šovinizma i histerične mržnje, a tome su asistirali oni koji se lažno predstavljaju kao čuvari reda, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

- Napadu na srpsku decu i njihove roditelje pridružila se policija, čija je neselektivna i prekomerna upotreba sile dovela do povređivanja troje srpskih meštana, među njima i jedne bebe, što je u pravom svetlu pokazalo prirodu lažne države Kosovo - dodao je Ðurić. 

- Sponzori takozvane kosovske nezavisnosti stvorili su čudovišnu tvorevinu u kojoj policija suzavcima interveniše protiv dece. Upozoravamo i Prištinu i one u međunarodnoj zajednici koji tolerišu zločinstva albanskih ekstremista da Srbija neće tolerisati nasilje nad srpskom, ili bilo čijom decom. Mi želimo da mlade generacije u regionu poštedimo užasa kojima smo svi bili svedoci pre samo dve decenije, ali da bi mir i razum prevladali potrebne su dve strane - zaključio je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
MALA

31.05.2018 06:36

Albanci su opet pokazali da su divljaci i stoka .

don vito

31.05.2018 06:45

EU da malo vise otvori oci i uvidi ko su zapravo siptari.

Maša

31.05.2018 06:47

Zgroženi smo mi svi dešavanjima ,od ubistva Ivanovića,sad nastradala beba ,i jel li međunarodna zajednica reagovala?

GajbexG

31.05.2018 06:48

Zalosno je sto Evropska unija na ovakve napade i dalje cuti i zatvara oci.