MINISTAR POPOVIĆ: Dolazi nova generacija Albanaca, verujem u dijalog sa njima

Autor: Tanjug

Vesti

02.06.2018

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Ustavu Srbije i Rezoluciji UN 1244 piše da je Kosovo neotuđivi deo Srbije, i tu je kraj svih razmišljanja o širenju prava Prištine", izjavio predsednik Srpske narodne stranke Nenad Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Nenad Popović

- Znam Albance dugo, siguran sam, ako ne bude pritisaka iz pojedinih zapadnih zemalja, da bismo mogli da nađemo kompromis u okviru najšire autonomije - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, jasno je da situacija ne može da se vrati na stanje do 1999. godine, ali i da rešenje ne moze biti ni nezavisno Kosovo, ni stolica Prištine u UN. 

Upitan da li je za to da se čekaju bolja vremena za potpisivanje sporazuma, Popović kaže: 

- Ako je moguće, treba ga potpisati što pre, a ako ne, onda šta da radimo, sačekajmo bolja vremena. Srbija je 500 godina bila pod turskim ropstvom, a ni tada se nije odrekla Kosova, nego je čekala trenutak da se tamo vrati. Dolazi nova generacija Albanaca, a ja verujem u dijalog s njima - naveo je on. 

On je odbacio tvrdnje da će, ako se što pre ne potpiše sporazum, neće biti ekonomskog napretka, kao i da će biti napada.

- Neće biti ratova, imamo u Srbiji sve svetske kompanije i one zbog svog interesa neće dozvoliti da nas bombarduju. Imamo u Savetu bezbednosti ozbiljne prijatelje Kinu i Rusiju - kaže Popović i dodaje da je neistina da zbog zamrznutog konflikta neće dolaziti investitori.

On je naveo primer Izraela, koji je de fakto u ratu, a ne da ni centimetar teritorije.

- U takvu jaku zemlju investitori dolaze. U slabe zemlje koje trguju svojom teritorijom investitori nikada ne bi došli - rekao je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kosovo

02.06.2018 22:25

Pa znaš Albance dugo naročito Pecolija zajedno radite i gradite po Rusiji i Srbiji!! trebao bi Vucic da te posle ovog intervjua malo priupita čije interese ti zastupas!