ALBANCI HOĆE SEVER KOSOVA: Vučić: Moje je da dam sve od sebe da to sprečim!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

05.06.2018

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se učesnicima dvodnevne međunarodne konferencije antikorupcijskog portala "Pištaljka", nakon čega je dao izjavu za novinare.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić prisustvovao je konferenciji koju je organizovao portal Pištaljka

- Zadovoljan sam što smo pre tri godine krenuli da primenjujemo zakon o zaštiti uzbunjivača i mislim da smo po mnogo čemu, ne samo u regionu, među najboljima, ali mislim da moramo još mnogo da radimo. Nadam se da ćemo taj odnos prema uzbunjivačima moći da promenimo. Korupcija je teška bolest i veliko zlo - rekao je predsednik.

On se osvrnuo na odlazak misije Euleks sa Kosova, te je rekao da nama predstoje razgovori u Briselu, ali da nije veliki optimista.

- Moje je da dam sve od sebe da dođemo do kompromisa - rekao je Vučić.

- Danas su izašli pred tzv. kosovski parlament sa nacrtom za pregovore. Kada vidite tu platformu, ona nije ostavila ni milimetar prostora za bilo kakav dogovor. To govori o njihovoj nameri i želji. Ono što je rekao gospodin Haradinaj ja sam viđao u Briselu. Oni svaki put kažu kako bi nam učinili uslugu, čast i pomirenje ako bismo mi njih priznali - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Vučić je rekao da će predstavnici Euleksa ostati na Kosmetu, ali da to oni ne smeju da kažu da se ne bi zamerili prištinskim vlastima.

- Postoje sukobi između političkih partija kosovskih Albanaca. Mi smo se nadali da će oni svoj posao da obavljaju profesionalno, ali to nije uvek bilo na najvišem nivou. Mi smo kao država napravili grešku kada smo kao država obezbedili Euleksu misiju, umesto da insistiramo na organima UN. To su greške iz prošlosti jer su neki sebe pokušali da sačuvaju na vlasti dodvoravajući se drugima - istakao je Vučić.

On dodaje da ga brine to što se sve radi po nekoj komandi i da se nisu slučajno skupili Albanci, kao i to što dolazi do zastrašivanja Srba.

- Predstoje nam razgovori u Briselu. Nisam veliki optimista, a Srbija će dati veliki napor da se do kompromisa dođe - rekao je Vučić.

Što se tiče energetike, to može da dođe na kraju, kada se ispuni Briselski sporazum, rekao je Vučić.

- Hoće energetiku da bi zauzeli Gazivode fizički. To sam hiljadu puta rekao. Rekao sam ne može i ponoviću to još million puta. Sve što rade tiče se severa i uvođenja njihovih trupa na sever - ističe predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Beogradjanin979

05.06.2018 10:05

Vucic radi veoma mudro i daje sve od sebe u resavanju ovog problema!

Mirko

05.06.2018 10:10

Moramo se boriti za ono sto je nase.

sasa

05.06.2018 10:46

@Mirko - KiM je nasa sveta zemlja

sasa

05.06.2018 13:20

@Mirko - A to znaci da nece dobiti sever.