VUČIĆ O KOSOVU: Kako da rešimo problem, kad druga strana to neće?!

Autor: Tanjug

Vesti

04.06.2018

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da će u narednom periodu doći do novih razgovora sa Prištinom, mada ne zna kad i gde, ali da problem pitanja KiM ne može da se reši ako druga strana to ne želi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbija je za kompromis: Vučić govorio o problemu Kosovo i Metohije

- Bolje da taj problem rešimo, nego da ga ne rešimo. Ali, ne možemo da ga rešimo ako druga strana ne želi da ga reši - rekao je Vučić novinarima na pitanje da li izazivanje sukoba na KiM sa kosovske strane može da ugrozi ekonomski napredak.

Vučić kaže da svakako ne predstoji lak period po tom pitanju, kao i da Vlada Srbije radi dobro i da su njen jedini problem loši odnosi sa Prištinom.

- Slušao sam juče izjavu Ramuša Haradinaja i valjda misle da bi za nas bila najveća čast da oni prihvate naše priznanja, da bi bili zadovoljni nama i onda stanete i vidite da tu postoje različite realnosti i svetovi. Neke izjave danas sa KiM su bile nešto malo bolje i ohrabrujuće i nadam se da će biti dovoljno pameti i da će takvi tonovi dominirati u budućnosti - rekao je srpski predsednik.

Istakao je da svakako nestabilnost na KiM može da utiče na ekonomiju u zemlji, iako smo u prava četiri meseca imali privredni rast od 4,5 odsto .


Prema njegovim rečima, dobro je stanje i u poljoprivredi, a pšenica i kukuruz će imati pristojnu cenu ove godine.

- Ostaje (samo) dugoročni problem na KiM - dodao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Gavrilo

04.06.2018 17:42

Нека их запад натера , ако желе да дође до дијалога.

albert kami

04.06.2018 18:09

@Gavrilo - Ona ko im je dao krila neka sad i ispravi stvar , jasno je da je KIm okupirana, to je srpska zemlja.

Zoja

04.06.2018 17:56

Mi smo spremni da resavamo pitanje Kosova i Metohije, ali Pristina ne zeli. Odugovlaci, rasteze, izmislja. Kako da sami resimo to pitanje, kada nemamo sa kim.

Bojan

04.06.2018 18:03

Tu je Brisel kriv, previše tolerišu Prištinu.