Vulin Haradinaju sasuo istinu u lice: UBIJALI STE, SILOVALI, PALILI SELA - a sad tražite pomirenje!

Autor:

Vesti

03.06.2018

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom izjave Ramuša Haradinaja da će Kosovo pristati na pomirenje sa Srbijom u zamenu za priznanje nezavisnosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin mu je postavio pitanje: "Da li si to sam smislio, ili ti je neko pomogao?"

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Odbrusio Haradinaju

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da će Priština, u zamenu za priznanje nezavisnosti, pristati na pomirenje sa Beogradom, prenosi RTK2.

- Priznanje... šta može dati Kosovo za postizanje ovog sporazuma? Pomirenje, jer drugo nemamo šta da damo. Pomirenje nije malo, znači da zaboravimo naš bol, za nestalima, ubijenima, štetu, žrtve seksualnog nasilja, uništenu i opljačkanu ekonomiju, i kada se pomirimo, dajemo mnogo, mnogo više nego što je iko mogao dati - rekao je Haradinaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Vulin je, smireno, ali efikasno, odgovorio Ramušu Haradinaju:

- Najpre ste silovali i ubijali žene i decu, palili sela, pljačkali imovinu, ubijali policajce i vojnike. Proterali ste 250.000 ljudi sa njihovih ognjišta, uništili desetine crkava i manastira, pokušali da protivpravno otmete deo teritorije Srbije, pogazili ste svaku reč koju ste dali u Brisleskom dijalogu i sada ste se setili da tražite da Srbija sve to prihvati, prizna i još traži pomirenje za sukob koji nije ni tražila ni izazvala. 

I da ponovim pitanje sa početka: Da li si to sam smislio, ili ti je neko pomogao? - dodao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Lejla

03.06.2018 13:50

Pristina pokusava sa novom strategijom u zelji da od Srbije iznudi priznanje - besmislenim izjavama i glupim ponudama!

misa

03.06.2018 13:51

Sve to sto je Pristina predlozila, smisio je Zapad.

Branka

03.06.2018 13:59

Haradinaj ne sam rekao da nista ne smislja sam vec da on i njegovi slusaju samo Ameriku. Znaci nije nista sam smislio vec je dobio uputstvo sta da kaze.

paramonte

03.06.2018 14:02

Istina je sve sto je Vulin rekao i zato nema nista od pomirenja.