PRETERALI! ZASTRAŠIVANJE KOSOVSKIH SRBA SE OTELO KONTROLI!

Autor:

Vesti

03.06.2018

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da novi napadi na srpsku imovinu koji su se dogodili u Kosovskom Pomoravlju, predstavljaju "pojačana nastojanja da se Srbi zastraše i isprovociraju kako bi se situacija otrgla kontroli i dobio alibi za širu akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji"

RepublikaFoto: Tanjug
Prevršili su svaku meru

U saopštenju Kancelarija navodi da je talas napada na Srbe i njihovu imovinu nastavljen sinoć pravom poharom u Klokotu, u Kosovskom Pomoravlju, gde su ukradeni krava i automobil "fijat punto", a trećoj porodici lopovi su pokušali da odvedu bika.

- Činjenica da je ovo samo poslednji u nizu incidenata koji se u poslednjih mesec dana događaju gotovo svakodnevno izaziva dodatnu zabrinutost i opravdanu sumnju da nije reč samo o deliktima iz koristoljublja, već da je reč o nečemu mnogo zlonamernijem i opasnijem - ocenjuje se u saopštenju Kancelarije za KIM.


Ukoliko političke i bezbednosne strukture u Prištini ne stoje iza ovih provokacija, očekujemo da nadležni organi odlučnom akcijom utvrde ko je odgovoran i da počinioce privedu pravdi kako bi se ekstremistima uputila jasna poruka da je ugrožavanje stabilnosti i mira nedopustivo, navodi se u saopštenju.

- Najoštrije osuđujemo sve pokušaje destabilizacije situacije na Kosovu i Metohiji i naglašavamo da svako nastojanje da se rešavanje problema sa terena politike i diplomatije zameni nasiljem kao sredstvom za ostvarivanje ciljeva ne može nikome doneti dobro - ističe se u saopštenju Kancelarije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Rebic

03.06.2018 11:13

Albanci nasiljem nad Srbima pokusavaju da ostvare svoje mracne ciljeve!

Maja

03.06.2018 11:15

Naravno da je svaka granica predjena i da je sve ovo smišljeno kako bi se Srbi na KiM dodatno zastrašili i odustali od pronalaženja kompromisnog rešenja.

provincijalka

03.06.2018 11:18

Šiptari maksimalno pokušavaju da destabilizuju situaciju na KiM. Žuri im se....

Slobodan

03.06.2018 11:23

Granica je odavno pređena, ali hladna glava mora da se sačuva. Sve će uraditi da do incidenta dodje.