JELENA MAĆIĆ: SVE ĆU VAS PREBITI U REDAKCIJI! Srpski telegraf podneo krivičnu prijavu!

Autor:

Vesti

09.06.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Maćić, šminkerka i saradnica Vuka Jeremića, preti prebijenjem novinara Srpskog telegrafa! Besna jer smo objavili njene reči da "Srbi sa Kosova smrde u Beogradu" Jeremićeva uzdanica je sa svog Tviter profila uputila niz pretnji i uvreda na račun Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Jelena Maćić

- Ko je stoka iz Srpskog telegrafa koja se usudila da o meni nešto piše? Dajte mi adresu - krenula je s uvredama Jeremićeva saradnica.

Usledio je tvit kojim je najavila šta planira da uradi:

- Đe nam je Srpski telegraf?! Pa nemate ideju... ali sve po spisku!

Foto: ST/V. LUKIĆ

A onda je počela otvoreno da preti:

- Sutra ulećem u redakciju. Da se spreme. Prebiću ih!

Potom je jasno napisala da će lično polupati našu redakciju.

- Ko će sutra polupati redakciju Srpskog telegrafa? Ja!

Milićević, SPS: Jovanov, SNS: Pretnje najbolje pokazuju kako Đilas i ekipa zamišljaju medijsku scenu Srbije

Foto: ST/V. LUKIĆ

ZATVORSKA KAZNA

Predstavnici Srpskog telegrafa odmah su obavestili nadležne organe i podneli krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a advokat Ognjen Radić ističe da su ovako otvorene pretnje krivično delo ugrožavanja sigurnosti, član 138 Krivičnog zakonika.

Foto: ST/V. LUKIĆ

- Ovo deluje kao stvarna i ozbiljna pretnja koja kod zaposlenih može da prouzrokuje strah za sebe. Ugrožavanje sigurnosti se može ispuniti i na ovaj način putem društvenih mreža. Ovo javno upućene pretnje su bukvalno poziv na linč - navodi Radić.

Prema stavu 3 člana 138 Krivičnog zakonika, za javno izrečene pretnje novinarima predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Za svaku pretnju fizičkim nasiljem moraju da se sprovode zakonske mere

OBRAČUN SA MEDIJIMA

Obračun sa medijima i novinarima Srpskog telegrafa osudio je Milenko Jovanov, potpredsednik Srpske napredne stranke.

- Ovakve pretnje najbolje pokazuju kako Đilas i ekipa zamišljaju medijsku scenu Srbije ako njom budu zagospodarili. Neće biti slobodnih medija nego će njihove kreature pretiti ljudima koji ne misle kao oni - poručuje Jovanov.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Član Glavnog odbora SPS Boris Milićević zahteva da se sprovode zakonske mere.

- Oštro osuđujem govor mržnje i svaki govor koji je uvredljiv pošto jako dobro znam kako je ljudima koji su tome izloženi. Određena pravila ponašanja moraju da se poštuju, a za svaku pretnju fizičkim nasiljem moraju da se sprovode zakonske mere - naveo je Milićević.

Stav 3 član 138 Krivičnog zakonika predviđa kaznu od šest meseci do pet godina zatvora

Podsetimo, kontroverzna šminkerka je pre dva dana na Tviter nalogu napisala da kosovski Srbi u Beogradu smrde umesto da se prijave u kosovsku policiju i vojsku.

Bliska saradnica Vuka Jeremića tako je izvređala Srbe koji su pretrpeli strahote na Kosmetu od Šiptara i koji su protiv svoje volje morali da napuštaju ognjišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Van Halen

09.06.2018 08:39

Jadna je ova zemlja u kojoj nam vakelu drzi sminkerka u pokusaju. Sa ovakvom facom, bez talenta i obrazovanja, jedini nacin je "Jelena Karleusa metod"! Da je ovo neka pravna drzava ova bi bila u misjoj rupi a ne zvakala po novinama. U ovoj zemlji akademici cute, a sminkerka u pokusaju nam drzi predavanje!!!!!!!!! Ne pisite o njoj vise, ne pravite joj reklamu bez pokrica.

Fat Cat

09.06.2018 10:10

Ništa gore nego kad neuki primitivac uobrazi da je intelektualac i elita, kad glupa osoba glumi da je pametna ili kad baba glumi tinejdžerku. A kod dotične imamo sva tri slučaja. Pa jel bar došla da lupa redakciju, ili zna da lupa samo po tviteru?