VULIN NA SAJMU VOJNE TEHNIKE: Srbija u rangu sa razvijenijim zemljama!

Autor: Tanjug

Vesti

13.06.2018

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je u Parizu, na Sajmu vojne tehnike "EUROSATORY", štand "Jugoimporta - SDPR", najveći u glavnoj hali Sajma na kom su izloženi proizvodi srpske odbrambene industrije, i tom prilikom poručio da imamo čime da se pohvalimo.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Aleksandar Vulin na sajmu vojne tehnike

Vulin je juče ukazao na važnost učešća Srbije na prestižnom francuskom sajmu i dodao da štand "Jugoimporta - SDPR", na kome su izloženi i brojni drugi izvođači, izaziva veliku pažnju.

- Imamo čime da se pohvalimo i možemo da se takmičimo i sa mnogo razvijenijim zemljama nego što smo mi, i to ne samo u komponenti proizvodnje municije, po čemu smo svetski poznati, već i po složenim borbenim sistemima što je nešto što je rezervisano samo za najsnažnije vojske. Ovo je način da se Srbija predstavi svetu i da prikaže svoje rezultate, kao nešto što i te kako pomaže i razvoj naše industrije - naglasio je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Vulin: Srbija u rangu sa razvijenijim zemljama

Prema njegovim rečima, prošle godine u odbrambenoj industriji Srbije ostvaren je prihod od 580 miliona dolara, a ove godine očekivano je značajno uvećanje te će prihod iznositi oko 680 miliona dolara.

- Upravo ovde smo pokazali koja su to nova sredstva i nove tehnologije koje osvajamo. Na Srbiju mora da se računa, na njenu vojsku i odbrambenu industriju, ali i Vojska Srbije se daleko brže i jeftinije oprema, zahvaljujući tome što ima odbrambenu industriju Srbije. Mnogo razvijenije i mnogo bogatije vojske moraju da odvoje mnogo više novca da bi kupile ovakve borbene sisteme koje mi dobijamo po proizvođačkim cenama i zahvaljujući kojima s daleko manje novca možemo da opremimo našu vojsku - poručio je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Sajam vojne tehnike

Veliku pažnju posetilaca privukli su samohodna haubica "nora", kao najprodavanija, i samohodno artiljerijsko oruđe "aleksandar" i samohodno višecevno modularno lansirno oruđe "šumadija", koji su prvi put predstavljeni izvan granica Srbije, navodi se u saopštenju.

Proizvodi srpske odbrambene industrije izloženi su na prostoru od 710 kvadratnih metara, na najvećem štandu u glavnoj hali Sajma vojne tehnike "EUROSATORY".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
sima

13.06.2018 09:16

Naše naorušanje je uvek bilo cenjeno u celom svetu.

delije1389

13.06.2018 09:19

Narvno jer imamo dobru vojnu industriju i strucnjake .

ognjen

13.06.2018 09:19

Imamo modernu vojsku

Stojkovic_NBG

13.06.2018 09:25

Srbija napreduje snazno !