CVETKOVIĆ LAŽIRAO SVOJU OTMICU U DILU SA LIDEROM OPOZICIJE!

Autor: informer, Republika

Vesti

18.06.2018

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokazano da je Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, inscenirao svoju otmicu kako bi izazvao haos u Srbiji. Biće optužen za ozbiljno krivično delo. Bio u dogovoru najmanje sa jednim političarem. Na poligrafu slagao sve osim imena i prezimena!

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Stefan Cvetković

Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, inscenirao je svoju otmicu kako bi izazvao politički haos u Srbiji i zbog toga će biti optužen za ozbiljno krivično delo. Ovu prevaru, kako je pokazala istraga, dogovarao je i pripremao sa najmanje jednim liderom opozicije.

Provera Cvetkovićevih kontakata, mobilnih telefona i mejlova pokazala je da je ovaj novinar sve vreme preko 'lica iz kriminogene sredine iz Prištine' bio u dosluhu sa najmanje jednim poznatim opozicionarom. Osnovano se sumnja da je njihov plan bio da se, po ukrajinskom scenariju, država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić optuže za Cvetkovićev nestanak, što bi potom destabilizovalo čitavu zemlju.

Cvetkoviću preti krivična prijava zbog uznemiravanja javnosti i lažnog prijavljivanja. To mu je do tri godine zatvora - Toma Fila, advokat

- Cvetković je neposredno pre 'otmice' imao kontakte sa sumnjivim ljudima iz Prištine. Ti kontakti doveli su istražitelje do jednog od lidera srpske opozicije. Prema presretnutim porukama i mejlovima, plan je bio da  se Cvetković krije u jednoj od kuća u Beloj Crkvi dok se ne stvore povoljni uslovi da bude prebačen u Rumuniju. Za to vreme, situacija u Srbiji bi bila dovedena do tačke usijanja. Uveliko su planirani masovni protesti praćeni zahtevima za Vučićevu ostavku. Međutim, srpske službe bezbednosti provalile su plan i uspele da osujete ove zločinačke namere... - prenosi izvor "Informera". 

Prema njegovim rečima, Cvetković je tokom iskaza i poligrafskog testiranja slagao bukvalno sve osim imena i prezimena.

Opasne namere: Dosadašnja istraga nedvosmisleno je utvrdila da je Cvetković danima unapred planirao prevaru.

- Cvetković se upetljavao u jednu laž za drugom. Lagao je da je sam smislio čitavu akciju, pao je na pitanjima "Da li ste režirali svoju otmicu" i "Da li ste imali pomoć drugih lica u organizovanju svoje otmice"... - otkriva Informerov izvor.

Inače, sam Cvetković je na saslušanju u Upravi kriminalističke policije tvrdio da su ga otele nepoznate osobe čija lica nije video. Navodno su mu pretili, ali ga nisu tukli. Ipak, Cvetković je i tada imao mnoge "šupljine" u svoj priči.

Komentarišući ove navode, kriminolog Zlatko Nikolić kaže da Cvetković nje mogao sam sve da organizuje.

- Očigledno je da je imao pomoć drugih ljudi! Sam to nije mogao da izvede niti da smisli. Način na koji se ponaša i stvari koje je pisao pokazuju da je reč o bezidejnom čoveku koga je neko potpalio na sve ovo. On je samo prihvatio da bude u centru pažnje. Ipak, sve je ovo izvedeno krajnje diletantski... - navodi Nikolić, uz opasku da je sve urađeno po ugledu na lažiranu smrt ukrajinskog novinara Arkadija Bapčenka, za šta su bili optuženi Rusija i predsednik Vladimir Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (83)

Loading
Mita

18.06.2018 20:37

A sutra ce ovaj novinar prodavati maglu narodu na konferenciji za novinare.

milan

18.06.2018 20:39

Cvetkovića a i njegove pomagače treba strogo kazniti.

Marko Lučić

19.06.2018 04:39

@milan - milan:Ova njegova lažna otmica neće proći bez kazne.

Lara

19.06.2018 05:27

@milan - Od samog početka je i delovalo kao da je iscenirano.