ZAEV OKUPLJA EKIPU ZA UDAR NA VUČIĆA!

Autor:

Vesti

27.06.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski premijer Zoran Zaev okuplja ekipu za rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tvrde sagovornici Srpskog telegrafa. Oni kažu da se samo ovako može objasniti prijem lidera minorne Republikanske stranke Nikole Sandulovića u Skoplju, i to u kabinetu šefa makedonske vlade, iako ima debeli kriminalni dosije, a na beogradskim izborima u martu ove godine osvojio je samo 0,14 odsto glasova. Podsećaju i da je, osim Sandulovića, prvi do Zaeva i najbliži saradnik na ovom zadatku bivši estradni menadžer Zoran Bašanović, baš kao i nekadašnji direktor EPS Aleksandar Obradović, koji je na funkciji njegovog spoljnog saradnika za ekonomska pitanja i saradnju sa zemljama u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev i Aleksandar Vučić

ŠPIJUNIRANJE BEOGRADA

Ofanziva iz Skoplja, međutim, nije ništa novo. Posle dokaza da Skoplje prisluškuje zvanični Beograd, zbog čega su svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju pre samo deset meseci povučeni "na hitne konsultacije u Beograd", a kako je izjavio predsednik Vučić, odluka je doneta nakon prijema obaveštajnih podataka o "veoma ofanzivnom" delovanju protiv srpskih institucija.

Skoplje postaje nosilac nekih planova za destabilizaciju Srbije i to nije dobro - Milovan Drecun, Odbor za KiM

- Izgleda da se Zaev stavlja u funkciju nekakvog nosioca pripreme destabilizacije Srbije i napada na predsednika Vučića tako što okuplja likove kao što je Sandulović, a čini se da Skoplje postaje nosilac nekih planova za destabilizaciju Srbije i to nije dobro - smatra predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

Ono što je u vreme Slobodana Miloševića bila Budimpešta, sada je Skoplje, ocenjuje urednik Novog standarda Željko Cvijanović.

Sandulović: Aleksandra Vučića ne rušim u Makedoniji nego usred Srbije i Beograda

- Od Makedonije se pravi punkt, odakle će se vršiti pritisak kad dođe vreme da se rešava pitanje Kosova. Nije nikakva tajna da je Skoplje postalo baza i Vuka Jeremića i raznih opozicionara koji će u jednom trenutku pokušati da svrgnu Vučića s vlasti. U svemu tome Zaev uživa podršku Albanaca i Skoplje je, između ostalog, atraktivna lokacija i zbog toga - ističe Cvijanović.

NE TREBA MU POMOĆ

Odgovor na pitanje šta je bio povod sastanka sa Sandulovićem nismo dobili iz kabineta Zorana Zaeva, ali lider Republikanske partije poručuje da mu nije potrebna pomoć za rušenje Vučića.

- Ja Aleksandra Vučića ne rušim u Makedoniji nego usred Srbije i Beograda. Republikanska stranka je jedini pravi oponent i sa nama nema dogovora. Ja i Vučić se nećemo dogovoriti i tražim da odgovara za lošu situaciju u zemlji - zaključuje Sandulović, koji nije želeo da otkriva detalje sastanka sa Zaevim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading