PREMIJERKA O REŠENJU ZA KOSOVO: Verujem da će narod stati uz predsednika i vladu

Autor: Tanjug

Vesti

03.07.2018

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nema roka za postizanje kompromisa sa kosovskim Albancima i potpisivanje pravonoobavezujućwg sporazuma između Beograda i Prištine", kaže premijerka Ana Branbić, te ocenjuje da je predsednik Alesksandar Vučić na sebe preuzeo veliki teret - da proba da reši "kosovski čvor" za sve buduće generacije.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Brnabić za sutrašnje Novosti kaže i da će ona kao premijerka, ali i cela vlada u tome stajati iza Vučića i da da u tome neće biti populisti, vec će se truditi da generacijama koje dolaze ne ostave konflikte i nerešena pitanja.

Brnabić ne isključuje da bi moglo da dođe do promene formata dijaloga, ali napominje da, ukoliko se uključe SAD, što traži Priština, onda za stolom treba da budu i Rusija ili Kina. 

Upitana šta ako narod odbaci pravno obavezujući sporazum s Prištinom, Brnabić kaže da to može da se desi, ali smatra i da onda narod treba da preuzme odgovornost za budućnost svoje dece. 

- Ako i kada budem imali neki uzajamno prihvatljiv kompromis na stolu, pre svega prihvatljiv za Srbiju, verujem da će narod stati iza svog predsednika i vlade - kazala je Brnabić.

U tom je kontekstu navela i da su promene u vladi odložene, ocenivši da bi bilo neozibljno pominjati tu temu dok "vodimo ozbiljnu diplomatsku bitku" za KiM". 

- Sada je važno da u svakom trenutku demonstriramo jedinstvo, jer je mnogo zemalja i ljudi u svetu koji bi želeli da vide razjedinjenu i slabu Srbiju - dodala je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Stojkovic_NBG

04.07.2018 07:41

Naravno da ce biti tako i nikako drugacije!

Stojkovic_NBG

04.07.2018 07:42

Svi mi stacemo uz Vucica!

luidji

04.07.2018 08:21

Puno poverenje Vucicu.

Saran

04.07.2018 08:42

Ceo narod je uz Vucica!