ALBANSKI "SPISAK ZA ODSTREL": Više od 200 Srba iz Đakovice optuženo za navodne ratne zločine

Autor: Tanjug

Vesti

04.07.2018

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imena više od 200 viđenih Srba, iz opštine Ðakovića, našla su se na spisku optuženh za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1998. i 1999. na tertiroiji ove opštine, piše Politika.

RepublikaFoto: Youtube.com/Anel Grbović
Foto: Ilustracija

Ovaj spisak kosovskom Specijalnom tužilaštvu je prosledila civilna organizacija iz Ðakovice koja, kako se navodi, sebe naziva "Grupa civilnog društva za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima i pripremanju krivičnih prijava protiv srpskih kriminalaca tokom rata...".

Cilj ove NVO je smišljeno zastrašivanje Srba i Crnogoraca kako bi se "zatro i poslednji srpski trag u gradu i opštini koja je bez Srba punih 19 godina", piše list.


- Poslednji spisak na kojem se nalaze imena Srba i, kako su naveli, njihovih saučesnika, koji su navodno počinili ratni zločin, nastavak je sistematskog brisanja svega što je bilo srpsko u Ðakovici i na teritoriji ove opštine - kaže Ðokica Stanojević, predsednik Udruženja raseljenih Srba iz tog mesta i jedan od više od 200 Srba koji su se našli na ovom "spisku za odstrel".

Albanski mediji su preneli informaciju o novom spisku, ali iz Specijalnog tužilaštva nema detalja o tome a li je istraga pokrenuta i ko su okrivljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading