VULIN: Neprihvatljivo formiranje bilo kakve vojske na Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

06.07.2018

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za državu Srbiju i za njenu vojsku formiranje bilo kakve vojske na teritoriji Kosova i Metohije apsolutno nije prihvatljivo", izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Sve što nije u skladu s Rezolucijom 1244, sve što nije KFOR, za nas predstavlja destabilizaciju regiona i nešto sa čime ne možemo i nećemo da se složimo - rekao je ministar Vulin novinarima povodom izjava o formiranju tzv. vojske Kosova.

Svaki Srbin koji živi na prostoru Kosova i Metohije, istakao je on, treba dobro da zna da služenje u nekakvoj lažnoj vojsci Kosova jeste služenje protiv sopstvenog naroda i služenje protv sopstvene države. 

- Oni koji prave vojsku Kosova ne prave je da bi ratovali s Albanijom, ni da bi na Kosovu uspostavili red, ni da bi se sukobili sa bilo kojim susedom. Oni je prave isključivo, i samo sa jednim povodom - da bi destabilizovali region, a da bi pokušali da ugroze Srbiju i Srbe. Nema drugog razloga za postojanje vojske Kosova - kazao je ministar odbrane.

- Zato svaki Srbin na prostoru Kosova i Metohije treba da zna da mu tu nije mesto i da njegovo služenje u takvoj vojsci na kraju dovodi samo do toga da se sukobljava sa svojim rođacima i svojom braćom - zaključio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading