SASTALI SE VUČIĆ I AMERIČKI DIPLOMATA! Došli do zajedničkog rešenja oko KOSOVA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.07.2018

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu zamenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Pita Maroka, i naglasio da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedino rešenje koje garantuje budućnost Srbije i celog regiona.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić primio Pita Maroka

U razgovaru o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, predsednik Vučić je kazao da Srbija i SAD nastavljaju putem produbljivanja bilateralnih odnosa i da su posete američkih zvaničnika dobra prilika da se podsetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih veza.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je 100. godišnjica od kada se srpska zastava zavijorila nad Belom kućom značajan jubilej i prilika da se obeleži prijateljstvo između srpskog i američkog naroda, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD ocenili su da se pozitivan trend bilateralnih odnosa vidi kroz širok dijapazon zajedničkih interesa.

Vučić je istakao da ceni posvećenost i podršku američke administracije rešavanju pitanja Kosova i Metohije, jer smatra da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ


Američki zvaničnik je rekao da ceni zalaganje predsednika Vučića za mir i stabilnost u regionu i doprinos koji daje u međuetničkom dijalogu na Zapadnom Balkanu.

Maroko je naveo da Srbija preduzima značajne korake u borbi protiv ekstremizma i terorizma i da u toj oblasti vidi velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja. 

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara je, takođe, naglasio da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformama, neophodnim za pristupanje Evropskoj uniji, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
sale

09.07.2018 11:25

Resenje se moglo naci jos odavno.

nikinutricionista

09.07.2018 11:45

Mnogo me raduje sto se nas predsednik konsultuje i radi u najboljem interesu!

Gresni pop Milorad

09.07.2018 11:48

Vucic n a svaki moguci nacin, sluzeci se manipulacijama i intrigama u cemi je majstor, nastoji da progura "resenje" koje mu je nametnuto odnosno naredjeno zarad ustolicenja uz istovremeno implantiranje misljenja da je to najvise sto smo mogli da dobijemo. Vidite paradoksa-da dobijemo nesto sto je vec nase.

Ema

09.07.2018 11:48

Srbija sve vreme ulaže ogromne napore da se mir održi i da do nastavka dijaloga dodje. Mi se nadamo da je zamenik državnog sekretara SAD uvideo pravo stanje stvari!