DAČIĆ O HAPŠENJU SRBA I PACOLIJU: Ne znam kako da mu objasnim neke stvari! Idemo jedan korak napred, DVA NAZAD!

Autor: Tanjug

Vesti

10.07.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Hapšenje petorice Srba kod Gnjilana ometaju dijalog Beograda i Prištine i suprotne su onome o čemu se govori u Briselu", izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ivica Dačić

On je dodao da je to reakcija na povlačenje Srba iz nekih bezbednosnih struktura, od kojih Priština, kako je naveo, želi da pravi pod patronatom nekih zapadnih zemalja stvarajući time nukleus za neku vojsku koju žele da formiraju i pokušavaju da predstave da i Srbi to podržavaju.

Takve akcije, prema njegovim rečima, pokazuju da idemo jedan korak napred, dva nazad.

- Ja sam bio prisutan na poslednjem sastanku. Dogovor je bio da se podstiče, da se stvara atmosfera za kompromis i dijalog. Očigledno je da neki ne žele kompromis i ne žele dijalog - rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu Bedžeta Pacolija da "niko nije povukao priznanje Kosova", Dačić je odgovorio da ne zna kako da mu objasni neke stvari.

Bedžet Pacoli

- Ja ne znam kako njemu da objasnim neke stvari. Šta da mu pokažem? Na kraju mi je došlo da mu dam ove note, jer kaže da nije dobio nijednu. Moram da vam kažem da mi nismo dobili nijednu notu od zemalja koje su priznale Kosovo - rekao je Dačić.

- Ako oni žele da to i dalje bude zamrznut konflikt, u redu, samo što će se to svesti na veoma mali broj - Albanija i SAD - zaključio je Dačić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
goga

10.07.2018 10:47

Hapšenje petorice Srba kod Gnjilana ometaju dijalog Beograda i Prištine i suprotne su onome o čemu se govori u Briselu.

Jana

10.07.2018 10:52

Po pitanju normalizacije odnosa, hapsenje Srpskog nacelnika na Kosovu bez osnova i dokaza ne vodi ka dobroj nameri da se dijalog nastavi sa dobrim rezultatima.

Milena

10.07.2018 10:53

Treba da im se kaze da Albanci cine sve da do Dijaloga sa Pristinom ne doddje. A u celoj prici najvise ispastaju Srbi na KIM.

Mita

10.07.2018 11:00

Po svemu ovome, izgleda da albanskoj strani nije u interesu da se dijalog postigne.