VUČIĆ: TRAMP MI JE POTVRDIO DA ĆE DOĆI

Autor:

Vesti

11.07.2018

04:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da američka administracija prvi put želi da čuje i srpsku stranu po pitanju Kosova i Metohije i da to nije mala stvar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić potvrdio dolazak Trampa, a da li će i Melanija posetiti Srbiju pitanje je

- Zahvalan sam Amerikancima što mi se čini, prvi put od kada je Trampova administraciju uspostavljena, da žele da nas čuju. Ne kažem da su nam saveznici po pitanju KiM, ne kažem da je to lako, oni imaju drugačiji pogled, ali sada žele da nas čuju i to nije mala stvar - rekao je Vučić.

Dodaje da time nije zadovoljan, ali da vidi tračak svetlosti.

Vučić je u Ankari, gde je boravio povodom inauguracije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, rekao da je više puta razgovarao sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i da je od njega dobio potvrdu da će doći u Srbiju, ali ga ne bi iznenadilo da zbog obaveza ne dođe.

- Sa predsednikom Trampom sam razgovarao više puta i to mi je potvrdio. Međutim, znate kakav je raspored predsednika SAD i ne bih se čudio da ne dođe. Nadam se i učinićemo sve da dođe - poručio je Vučić.

On je dodao da nema potvrdu datuma ili nešto slično o dolasku predsednika SAD.

- Mislim da njegov tim mnogo radi i oni će ga kada budu mislili da je trenutak upoznati sa važnim pitanjima zapadnog Balkana, pre svega pitanjem rešavanja kosovsko-metohijskog problema - rekao je predsednik Srbije.

On je naglasio da će ponuditi rešenje za KiM ako bude pronađeno, kao i da će se o tom predlogu izjasniti narod i biti vrhovni sudija.

- Za tango je potrebno dvoje, ne zavisi sve od nas, radiću svakog dana i boriću se svakog dana da nekakvo kompromisno rešenje pronađemo. Ako ga pronađemo, ponudiću ga narodu, neka narod kaže da li želi ili ne i narod će biti vrhovni sudija - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Miki

11.07.2018 10:47

Doči će malo morgen!!!

SrBin

11.07.2018 17:42

Da cuje i nasu stranu pa onda neka presude sami ko je i koliko u pravu!!

Ela

11.07.2018 17:48

Dobro došao!

Napredni decak

11.07.2018 17:59

Saradnja s Amerikom na svim nivoima je od izuzetnog znacaja za Srbiju i sve njene gradjane!