ČEDA SE NE MIRI SA OSLOBAĐAJUĆOM PRESUDOM: Pobuna JSO bila uvod u ubistvo Ðinđića

Autor: Tanjug

Vesti

13.07.2018

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da nikakva presuda ne može poništiti ono što je bilo jasno i pre 17 godina - "da je pobuna Jedinice za specijalne operacije bila uvod u ubistvo Zorana Ðinđića".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Čedomir Jovanović

Jovanović je povodom prvostepene oslobađajuće presude pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) izneo tvrdnju da su "zločinačko udruženje i tada i danas činili političari, advokati, delovi tajne i javne policije, kao i svi oni kojima", kako je rekao, nije odgovaralo da Srbija bude moderna država, nego su spas tražili u "preživelim ostacima Miloševićevog režima i onima koji su u međuvremenu postali zaštitnici Miloševićevog nasleđa". 

- Oni su izveli JSO na ulicu tog novembra, oni su pokušali nekoliko puta da ubiju Zorana Ðinđića i planirali ubistva njegovih najbližih saradnika i oni su pucali 12. marta 2003. godine - tvrdi Jovanović, saopštila je LDP. 

On kaže i da ih "nemušta obrazloženja presude" neće sprečiti u tome da na to podsećaju. 

- Mi imamo dug prema onome što je radio Zoran Ðinđić, prema ljudima koji su se borili da se sazna sve o činjenicama koje su pratile atentat na njega i nemamo pravo nikada da odustanemo od traganja za istinom o svemu što je prethodilo činu ubistva premijera Srbije - naveo je Jovanović. 

Prema njegovim rečima, oni koji danas likuju su advokati, saradnici mafije, portparoli kriminalnih klanova, političari koji su tada radili protiv Vlade Zorana Ðinđića, ali oni, kako kaže Jovanović, "ne mogu pobeći od onoga da su direktni pomagači ubicama Zorana Ðinđića i nema te sudske presude koje će ih od toga osloboditi".


Specijalni sud u Beogradu oslobodio je ranije danas sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine, jer tužilaštvo nije dokazalo svoje tvrdnje.

Ovo je prvostepena presuda i na nju tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo žalbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
djordje1953

13.07.2018 17:36

kriv je onaj koji prvi izrazi saucesce ko razume shvatice