NIJE MI STALO DA ZA VREME MANDATA POSTANEM BOGAT: Šef države obišao Vrnjačku banju

Autor: M. R. I.

Vesti

17.07.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je mnogo ulagala u Vrnjačku Banju, u njenu infrastrukturu, parkove, šetališta. U prethodnih pet godina uloženo je više nego u prethodnih 50, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca u Specijalnoj bolnici Merkur za izgradnju novog hotela.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vučić u Vrnjačkoj banji

- Nastaviće se ulaganja jer svaki dinar uložen u turizam višestruko vredi. Mi ćemo da razvijamo Banju i da se bavimo preporodom Banje, da broj gostiju bude najveći u celoj Srbiji. Volim da dođem u Banju i u podne i u ponoć jer mi nije stalo da za vreme mandata postanem bogat, jer mi ne treba više, nego da dođem u Banju. Ali, hoću da rešim probleme građana koji traju stotine godina - rekao je Vučić i zahvalio se građanima što su verovali u boljitak.

Medicinski radnici mogu da za tri, tri i po meseca očekuju značajno povećanje

Predsednik je najavio značajno povećanje plata za medicinske radnike za tri, tri i po meseca i podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji, koja se menja i napreduje.

- Video sam mnogo lekara i medicinskih sestara koji rade svoj težak posao, posebno sam fasciniran poslom koji obavljaju medicinske sestre. Tu nećemo stati, već ćemo ih svake godine povećavati kako bi ostali u Srbiji - rekao je on i najavio da će "bolje da žive i da neće morati da maštaju o odlasku u drugu zemlju".

Istakao je i da je izdvojeno oko milion evra za dom zdravlja koji će uskoro biti renoviran, kao i da će se ulagati u škole, pohvalivši zajedničke napore preduzetnika i države u udruženom poduhvatu.

Neću decu da ostavimo u dugovima, hoću da im ostavimo čistu kasu

- Svi ćete u svakoj godini osećati boljitak jer danas smanjujemo javni dug. Neću decu da ostavimo u dugovima, hoću da im ostavimo čistu kasu - naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, uskoro će početi radovi na auto-putu koji će povezati Pojate i Preljinu, odnosno Kruševac i Čačak.

- Auto-put kad kažem da će biti urađen, znate da će biti, kao što će i od Beograda do Čačka i od Niša do granice sa Makedonijom, i to pre kraja ove godine - zaključio je Vučić.

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević, a prisustvovali su i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić, koji potiče iz tog grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading