Ne Davimo Beograd oštro protiv Đilasovog desničarskog zaokreta

Autor: Danas, republika

Vesti

24.07.2018

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radomir Lazović, aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" u intervjuu za Danas odgovarao je na pitanja kako vidi grupisanje opozicije, ali i na to hoće li se na nekim od budućih izbora prikloniti nekom od blokova - PSG Saše Jankovića, Savezu za Srbiju ili pak Aleksandru Šapiću.

RepublikaFoto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ
Radomir Lazović, aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" (desno)

Niko nas na razgovore o savezima nije zvao, niti što je još važnije slao principe i koncepte oko čega će se takvi savezi stvarati. Tako da hajde da vidimo,da li će se i oko kojih pitanmja ovi blokovi oformiti.Neka savezništva koja su izgledala izvesna, recimo PSG I Đilas, na kraqju se nisu ostvarila,a tuje ovaj iznenađujući okret udesno nekih od aktera.

Inicijativa ne učestvuje u ovim preslagivanjima opozicionog bloka, ali ćemo kao i do sada rado učestvovati u radu na konkrentim pitanjima - odgovorio je Lazović u intervjuu za Danas. 

Na pitanje koji blok mu je idejno bliži PSG ili Đilasov savez u kojem će po svemu sudeći biti Dveri i DSS Lazović odgovara:

- Hajde da vidimo šta će biti osnove na kojima su ovi blokovi zasnovani i kakav je plan za delovanje, pa da možemo detaljnije da odredimo, ali svakako smatramo da iz koketiranja sa desnicom ništa dobro neće izaći i u tome sigurno ne bismo učestovali. Inicijativa je zasnovana na vrednostima koje tako nešto jednostavno ne dozvoljavaju. Okrenuti smo prema sličnim lokalnim pokretima sa kojima planiramo da razvijamo Građanski front i za sada to je jedini front u kome učestvujemo. Mi smo pre lokalnih izbora, doduše stidljivo i naivno pozvali opozicione aktere da stanu iza nas ukoliko zaista žele da se novim politikama i ljudima da šansa i da se ponudi nešto sveže kako bi se fokus pomerio sa teze "ua, Vučić" ka politikama "za" a ne protiv nečega. Nažalost to se nije desilo.

Upitan kako ocenjuje platofrmu PSG koji je dao stolicu Kosovu u UN, Lazović odgovara da je inicijativa toj ideji dosta bliža:

- Umesto populističkog skepticizma i nekritičkog eu-fanatizma, m,i biramo da sa brojim pokretima širom Evrope radimo na uspostavljanju drugačije Evropske unije i koji bi radije videli okupljanje na drugačijim osnovama socijalne pravde, municiplaizma, jednakosti i solidarnosti - odgvorio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Dinko

24.07.2018 07:23

Đilasova jedina ideologija je novac i moć ,a to desno i levo on ne poznaje.

filip

24.07.2018 07:35

Ni oni ne žele sa Đilasom u koaliciju.

Dacha

24.07.2018 07:44

Gledam da ne upotrebim neki tezi izraz, ali cak su i ovi politicki amateri doskocili Djilasu, to samo govori da u Srbiji niko ne voli tajkune.

voda

24.07.2018 07:59

Dobro ste videli sa kim imate posla.