VULIN: Zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbiji su u Kini otvorena sva vrata

Autor: Republika

Vesti

26.07.2018

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Centralne vojne komisije, koja je u Kini najvažniji organ kada je u pitanju upravljanje Narodno oslobodilačkom vojskom Kine, izrazio je punu podršku daljoj saradnji između naših vojski i obećao da će se lično založiti da se Srbiji i više pomogne nego do sada u svim oblastima - od obuke do sredstava, izjavio je izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS, ministar odbrane Aleksandar Vulin koji se sastao sa generalom Džang Jousjiaom, potpredsednikom CVK.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin sa generalom Džang Jousjiaom

- Sve može da bude na raspolaganju našoj zemlji. Zahvaljujući izuzetnim odnosima koje je predsednik Aleksandar Vučić uspostavio sa predsednikom Kine, Si Djinpingom, mi ovde imamo svuda otvorena vrata - izjavio je ministar Vulin.

-On je kineske domaćine obavestio o razvoju razgovora i pregovora koje Srbija vodi u Briselu. "Još jednom sam podvukao da je za nas vojska Kosova apsolutno  neprihvatljiva kao i svako kršenje Rezolucije 1244, za šta sam dobio punu podršku naših domaćina. I oni smatraju da ništa što nije u skladu sa Rezolucijom 1244 ne sme i ne može da se desi na prostoru Kosova i Metohije. istakao je ministar Vulin.

RepublikaFoto: mod.gov.rs

Ovom prilikom domaćini su uputili poziv ministru Vulinu za učešće na medjunarodnom bezbednosnom forumu koji se održava ove godine u oktobru u Kini. Ministar odbrane NR Kine kao i potpredsednik Centralne vojne komisije prihvatili su poziv ministra Vulina da posete Srbiju u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Dragan R

26.07.2018 09:11

Kada Kinezi, koji su poznati kao veliki i disciplinovani radnici, ukažu poštovanje predsedniku Vučiću, onda su neke stvari kristalno jasne. Spisak kineskih investicija je dug i neće se završiti u skorije vreme.

Ana

26.07.2018 09:26

Zahvaljujuci Vucicu Srbiju postuju ne samo u Kini vec i svuda u svetu.

Pjer

26.07.2018 12:03

Saradnja sa kineskom Vojskom je od velikog značaja za dalju modernizaciju VS i to veoma brzo !!!

Janos

26.07.2018 13:38

Prijatelji kinezi su mnogo pomogli Srbiji i saradnja sa vojskom ce nam znaciti.