ĐORĐEVIĆ UPOZORAVA: Neće imati ko da radi!

Autor: Tanjug

Vesti

29.07.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad Zoran Ðorđević upozorio je danas da smo vrlo stara nacija, sa prosekom od 43 godine i da ćemo se zbog negativnog prirodnog priraštaja uskoro suočiti sa manjkom radne snage, jer neće imati ko da radi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Đorđević

Ðorđević je za Radio Beograd rekao da državni vrh želi da promeni demografsku sliku Srbije, jer "sve što radimo ostace bez efekta ukoliko nemamo dovoljno mladih ljudi". 

Kaže da su izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom samo prva mera države u podsticaju radanja u Srbiji, a prvi rezultati tih mera se mogu videti tek za deset godina. 

Na pitanje da li će penzionerima biti vracena primanja na visinu pre donošenja Zakona o privremenom umanjenju penzija iz 2014. godine, ministar Đordević je rekao da "penzije nece biti vraćene na 2014. godinu nego će svima biti veće."

Prema njegovim rečima, do kraja godine trebalo bi da bude usvojen Zakon o ratnim veteranima i vojnim invalidima. 

- Taj krovni zakon ce jasno definisati zaštitu prava veterana koja im garantuje država i tako poboljšati njihov socijalni, zdravstveni i ekonomski položaj - rekao je Ðorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Brdjanin

29.07.2018 21:35

Nisu plate jedini problem, vec kompletan sistem. Ljudi se ne osecaju bezbedno jer zakon stiti kriminalce. Ulicom setaju ubice, narko dileri, lopovi. Postenim ljudima se namecu novi nameti, otima im se i ono malo sto im je preostalo. Samohranim majkama i siromasnim porodicama oduzimate decu jer nemaju novca da ih izdrzavaju, a zatim ih dajete hraniteljima koji dobijaju novac od drzave za njih. Pocnite od toga. Lopovi mogu slobodno da vam usetaju u kucu a vi mozete samo da pozovete policiju koja ce doci sutradan. U medjuvremenu mozete da ga ponudite kafom jer ne smete da ga fizicki napadnete jer ce te zavrsiti u zatvoru. Posao mozete naci samo ako ste clan vladajuce partije bez obzira na to koliko ste strucniji od drugih. Premijer drzave vam odlazi na slavu pevacici ciji je muz okoreli kriminalac, deca mocnika gaze maloletne devojcice na pesackom i ne provedu dan u zatvoru zbog veza sa politickim vrhom.Problemi su mnogi a ne jedan i tek za 50 ili 60.godina ce se mozda resiti. Mladi su pametni i ne zale da provedu zivot u ovom blatu gde se nalazimo. Oni odlaze i prave decu i stvaraju porodice u drugim drzavama. Rade i placaju porez u drugim drzavama. Niko normalan nece da radi za platu od 200 eura bez prijave, dok gazde voze automobile od 100 hiljada eura. Srbija je se nalazi u slobodnom padu koji se toliko ubrzao da vise ne moze da se zaustavi. Dzabe obecanja i bajke kada se broj onih koji odlaze zauvek povecava ogromnom brzinom. A kada dodju migranti nece ostati ni ti politicari ni ta nazovi elita lopova, a srbijom se nece vise govoriti srpski vec neki drugi jezik.