POSAO HAŠKOG TRIBUNALA - EGZEKUCIJA SRBA! Župljanina UBIJAJU, preživeo je dva moždana udara i teško govori

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

29.07.2018

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haški tribunal već dve godine bukvalno ubija Stojana Župljanina, nekadašnjeg načelnika Centra službe bezbednosti Banjaluka. Župljanin se teško bolestan još nalazi u pritvoru u Sheveningenu iako mu je prvostepena osuđujuća presuda za navodne ratne zločine potvrđena 2016. godine!

RepublikaFoto: youtube.com/Dušan Kovač
Stevan Župljanin na ivici smrti

Župljanin je u međuvremenu preživeo dva teška moždana udara i danas jedva govori.

Ipak, nema nikakvih naznaka da će biti pušten privremenu slobodu zbog lečenja u Republici Srpskoj ili Srbiji, ali ni da će uskoro biti poslat na izdržavanje kazne.

  •  Župljanin je 2008. godine uhapšen i izručen Hagu
  • Pet godina kasnije, 2012, osuđen je na 22 godine
  • Prvostepena presuda potvrđena je 2016. godine
  • Župljanin se i dan-danas nalazi u haškom pritvoru

Stojan Župljanin, kako prenosi RTRS, nada se ipak da će mu sudije omogućiti privremenu slobodu.

- Preživeo sam dva moždana udara i oporavak teče veoma sporo jer nemam adekvatan medicinski tretman, ali ipak verujem u oporavak. Advokatski tim je podneo zahtev da mi bude omogućeno lečenje u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci i nadam se da će biti prihvaćen -ističe Župljanin.

Njega je, inače, pre nekoliko meseci pregledao tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i zbog lošeg zdravstvenog stanja i otežanog govora, kao posledice moždanog udara, predložio logopedski tretman na maternjem jeziku u Republici Srpskoj ili Srbiji.

Advokat Dragan Krgović, Župljaninov zastupnik pred Hagom, na drugoj strani kaže za Informer da njegov klijent zaista ima veliki problem sa zdravljem.

- Zdravstveno stanja Stojana Župljanina je jako, jako loše. U ovom trenutku, međutim, ništa više od toga ne smem da vam kažem... - podvlači Krgović.

Advokat Svetozar Vujačić, komentarišući ove navode, kaže da je sud u Sheveningenu po ko zna koji put dokazao da je antisrpska institucija.

- Naravno da ovo nije nimalo normalno. To je nezakonito i nečovečno prema bilo kojoj osobi. Ali ovo ne treba da čudi jer je poznato da Hag ovakav odnos prema Srbima ima od svog nastanka. Nažalost, to se neće promeniti i ovo je samo još jedan u nizu dokaza da je taj sud napravljen kako bi sudio i osuđivao samo Srbe, a sve druge puštao na slobodu. Tu je na snazi samo politika, a nikako pravo i pravda - zaključuje Vujačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading