ČEDA: Vučić je moderniji od Saveza za Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2018

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da opozicija nema rešenje kada je u pitanju Kosovo i, govoreći o opozicionom Savezu za Srbiju, rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "otišao dalje od njih, i to je činjenica, i koliko god to nekome smetalo i koliko god ja gurao prst nekome u oko, on je danas moderniji od njih".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Čedomir Jovanović

Jovanović je za N1 kazao da razgovara "sa svima" kad je u pitanju "Koalicija za mir", koju predlaže i da to nije predizborni projekat.

- Ko ruši ideju dogovora s Albancima? I crkva i nacionalisti i Dodik i sad se na kraju pojave moje kolege iz opozicije i kažu - ''ajde i mi" - rekao je Jovanović.

On je obrazložio svoj raniji stav da je sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u septembru u Briselu veoma važan, ocenivši da je jasno da život nameće razrešenje kosovske agonije.

- I da je septembar, taj susret, poslednja prilika da njih dvojica kao pregovarači, kao predsednici dve države, konkretizuju politiku koja bi i Kosovu i Srbiji otvorila perspektivu drugačiju od onoga što smo preživeli devedesetih, ili od svega onog što se opsiju kao veliko mrcvarenje od 2003/4, kada je Koštunica ''kosovizovao'' našu stvarnost i nametnuo, nažalost za Srbiju, zatvorenu temu Kosova kao integralnog dela države, kao politički prioritet - naveo je Jovanović.

On je rekao da želi referendum o Kosovu, naglašavajući da se u tome razlikuje od Saveza za Srbiju.

Jovanović je dodao i da ne razume njihov program u 30 tačaka, a smatra da ga ne razume ni Evropa.


- Kroz referendum konačno treba da se dogovorimo jedni s drugima i da svako preuzme svoju odgovornost, nama ne treba novi Dejton - ocenio je Jovanović.

On je kazao da je, ako građani odbiju rešenje, to u redu, ali je dodao da smo onda u izolaciji. Naveo je da ipak veruje da u ovoj zemlji ima dovoljno normalnih ljudi i da ih ne treba lagati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Fudbaler

31.07.2018 21:25

Opozicija kao i Čeda nemaju šanse nikakve, znamo da su oni politička prošlost. Čeda samo neka ko je ubio Đinđića i zašto je okrivljen Legija kada nije kriv.

Marko Lučić

01.08.2018 04:14

@Fudbaler - Fudbaler:INi Čeda i kompletna opozicija su imali šansu da reše pitanje KiM, ali njima je bilo važnije da se što više lično obogate a sve ostalo im je bilo u drugom planu.

Milun

31.07.2018 21:28

Ume Čeda ponekad pozitivno da iznenadi svojim zaključcima!

Mija

31.07.2018 21:31

Gradjani Srbije su rekli na proslim izborima svoje misljenje o bahatom cedi.Nije ni malo zanimlji.Vucic za razliku od bahatog Cede radi za boljitak Srbije i njenih gradjana.Gradjani Srbije ne ocekuju da bahati ceda i ostali propali politicari Opozicije nadju resenje za KIM.