DRŽAVA I NAROD MU VAŽNIJI OD OPSTANKA NA VLASTI: Analitičari zabrinuti zbog najave Vučićevog odlaska

Autor: M. L. - M. R. I.

Vesti

10.08.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političko nebo se usijalo nakon naše ekskluzivne informacije da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlači iz politike i sa čela SNS.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić odlazi sa čela SNS

Kako saznaje Srpski telegraf, šef države razočaran je velikim otporima i opstrukcijama u rešavanju problema Kosova i sprovođenju reformi.

Kao što smo ranije pisali, predsednik Srbije na ovaj korak se odlučio zbog velikog otpora unutar pojedinih krugova u Srbiji rešavanju problema Kosova, ali i stalnih opstrukcija reformi.

- Vučić je odlučio da u oktobru napusti briselske pregovore jer zna da Albanci ne žele da ti pregovori uspeju. Miniraju ih stalno, ne žele rešenja u kojima Srbi treba da dobiju nešto. Jednostavno, mislili su da će lakše doći do potpuno nezavisnog Kosova i da će Srbija na pregovorima padati na kolena. Međutim, zahvaljujući Vučiću, ne da nisu to ostvarili, već smo uspeli da međunarodnu zajednicu ubedimo da sasluša i naše argumente, što nikome nije pošlo za rukom poslednjih 27 godina - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa, jedan od Vučićevih saradnika i ljudi iz njegovog najbližeg okruženja.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dejan Vuk Stanković

Politički analitičari Dejan Vuk Stanković i Dragomir Anđelković zabrinuti su najavom Vučićevog odlaska iz politike.

Dejan Vuk Stanković: Gest pravog državnika

- To je gest državnika koji se pre svega trudi da uradi sve ne bi li pomogao u rešavanju najtežeg i najbolnijeg aktuelnog političkog problema. Vučić je po mnogo čemu jedinstven u srpskoj politici, a ukoliko se ispostavi da je ova informacija tačna, ukoliko posledica njegovog eventualnog povlačenja bude dobitak za srpski narod i državu, ostaće upamćen kao čovek kome su država i narod bili i ostali važniji od opstanka na vlasti. Tu osobinu do sada niko nikad nije jasno pokazao. Vučić je spreman da to učini i to ga čini neponovljivim i velikim državnikom u novijoj srpskoj istoriji.

RepublikaFoto: Public
Dragomir Anđelković

Dragomir Anđelković: Ovo je poruka i Zapadu

- Vučić na taj način verovatno šalje poruku i Zapadu da, ako ne žele da pritisnu Albance i nisu spremni da Prištinu privole kompromisu, on više neće da učestvuje u geopolitičkoj farsi. Onda EU i Amerika treba da se zapitaju da li će imati sledeći put priliku da reše pitanje Kosova, odnosno da li će imati dovoljno snažnu vlast u Beogradu koja će biti u stanju da dođe do kompromisa i implementira takvo rešenje.

Kako najavu Vučićevog povlačenja komentarišu i drugi analitičari, ali i ministri u Vladi Srbije i istaknuti politički funkcioneri? Šta bi to značilo za Srbiju i kakve bi posledice ostavilo u regionu? Šta bi se u tom slučaju dogodilo sa započetim reformama? 

Foto: Print

Ovo su samo neka od pitanja na koje ćete odgovore moći da potražite u vikend izdanju Srpskog telegrafa (11. i 12. avgust), kao i na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (115)

Loading
Laza

10.08.2018 20:45

Šta god se izdešavalo sa Kosovom, Vučić nas ne sme ostaviti na milost i nemilost žutoj žgadiji. Jedino se on može izboriti za bolju Srbiju i bolju budućnost naroda.

Marko Lučić

11.08.2018 04:41

@Laza - Laza:Nadam se da se Vučić neće povući ni sa čela SNS ni od politike.

Nena

10.08.2018 20:45

Predsednik nece ostaviti svoj narod.

Pjer

10.08.2018 20:47

Ako je to tačno,sa suverenom i naprednom Srbijom je završeno i ja ću potražiti bolje mesto za život !!!