MIR, IMOVINA, ZAŠTITA PRAVA: Vučić izneo tri državna cilja oko Kosova

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

16.08.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao za RTS da su osnovni ciljevi da se na KiM očuvaju mir i stabilnost, da se zaštite državni interesi i da se osuguraju imovinska prava našeg naroda. Ako bude sporazuma, imaćemo više nego danas, poručio je predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Otvoreno govorio o ciljevima na KiM: Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a istakao da su mir i stabilnost prvi cilj.

Kako je rekao, bitno je da se obezbedi budućnost za decu, što je bolje nego da se prave greške nego ranije kada smo srčano ulazili i bili pobeđeni jer nismo dobro izračunali snagu svih onih koji bi mogli biti protiv nas.

Kao drugi cilj, Vučić je istakao očuvanje državnih interesa, da se zaštite imovinski i svi drugi interesi Srbije. Predsednik je rekao da je to najteži deo.

Treći cilj je, rekao je Vučić, očuvanje prava naših ljudi i naroda na KiM. 

Predsednik je istakao da je potrebno obezbediti bezbednost ljudi, da se obezbedi da deca nesmetano idu u škole i bioskope i da se druže sa vršnjacima.

Predsednik je rekao da je potrebno govoriti istinu.

Naveo je da definicija države sastoji tri elementa, teritoriju, stanovništvo i vojsku i policiju. Od ta tri elementa, rekao je, samo u pojedinim delovima na Kosmetu imamo stanovništvo i ništa više.  

Kako kaže, sa svim eventualnim predlozima će izaći pred građane i reći šta je urađeno.

Dodaje da je uveren da ćemo, ako sporazuma bude, imati više nego danas. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Pjer

16.08.2018 18:17

Treba podržavati Vučića u borbi koju vodi za Srbe na Kosmetu,jedinstveno i možda ćemo napraviti nešto bolju situaciju !!

Ana

16.08.2018 18:21

Sva tri navedena cilja su jako realna.Slažem se da su mir i bezbednost na prvom mestu,jer od toga zavisi opstanak Srba na KiM.

Ćiki

16.08.2018 18:26

Jedini čovek koji se istinski bori za srpski narod!

Slobodan

16.08.2018 18:46

Ponosni smo na Vas, našem narodu jedino Vi ulivate sigurnost, što je u ovom trenutku za njih i za sve nas neprocenjivo. Hvala Vam.