SPREMA SE NOVI HAOS NA KOSOVU: Priština hoće na silu da odredi granicu prema Srbiji?!

Autor: rts.rs

Vesti

20.08.2018

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Komisije tzv. kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsednik te komisije Špejtim Bulići.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bulići je, kako prenose prištinski mediji, rekao da "ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije".

- Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda - rekao je Bulići.

Prištinski mediji navode da može da se očekuje da na sledećem sastanku samozvanog kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Tači je u jednom od poslednjih intervjua lokalnim medijima rekao da će sastanak sa Vučićem biti u prvom delu septembra, ali da i dalje nije precizirano o čemu će razgovarati. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Kiki

20.08.2018 12:32

Priština ne može ništa da uradi bez pristanka Srbije i svaki nihov potez je provokacija usmerena ka tome da Srbija bude krivac za sve što se dešava.

Tina

20.08.2018 13:33

@Kiki - Naravno da ne mogu ništa da urade onako kako njima padne na pamet.

Lela

20.08.2018 12:41

Mislim da su se oni malo zaneli i da sebi previse dozvoljavaju. Situacija je znatno drugacija nego pre pocetka pregovora i Srbija ima vecu medjunarodnu podrsku nego ranije, tako da Pristina nije u poziciji da donosi bilo kakve jednostrane odluke.

Veca

20.08.2018 13:04

@Lela - Sve će vremenom doći na svoje.