Šarčević nastavlja sa obmanama: MINISTAR PINOKIO SE UPLEO U SOPSTVENE LAŽI

Autor: M. L. - J. D. J.

Vesti

20.08.2018

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević nastavlja lažno da optužuje Srpski telegraf kako smo objavljivali plaćene tekstove o radu Beogradske poslovne škole (BPŠ) iako za to do danas nije ponudio ni jedan jedini dokaz! Šarčević je, gostujući juče na TV Hepi, nespretno mahao nekakvim papirima tvrdeći da je to taj dokaz, ali ih nije pokazao niti je odgovorio na zahtev Srpskog telegrafa da javno iznese dokaze.

RepublikaFoto: Fotomontaža/Srpski telegraf
Šarčeviću, odmah objavi papire koje si pokazivao, nek narod vidi kako izmišljaš

- To su fakture koje su te novine (Srpski telegraf, prim. aut.) dobile od BPŠ... Evo, tu je agencija koja je dobila velikih para da to isto radi... Pa u ugovoru stoji da se definiše krizni štab PR... Mesečni prihodi... - pričao je nepovezano ministar mašući papirima koje ni u jednom trenutku nije okrenuo ka kameri, da se vide.

11 dana ministar ne odgovara na naša pitanja

Ministar se tokom emisije sam ponovo vratio na ovu temu, poručujući da nije naveo imena novina koje su plaćane, ali da će sve biti objavljeno na sajtu Ministarstva prosvete, što takođe dosad nije urađeno.

- Daću javno da se objavi na sajtu ministarstva i kad ugovori, i šta, koliko para - nabrajao je ministar, očigledno upleten u sopstvene laži.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Ministar mahao papirima, ali ništa nije pokazao

S obzirom na to da Srpski telegraf ne sarađuje ni sa jednom agencijom u vezi sa BPŠ, pozivamo ministra da javno razjasni o čemu se radi. A da sve bude još smešnije, ministar se u emisiji, govoreći o lošem radu BPŠ i njenom direktoru Đuri Đuroviću, pozvao na iste dokaze koje je objavio Srpski telegraf. Međutim, ministar je pokazao neverovatno neznanje jer se ti dokazi uopšte ne tiču Đurovića, već bivšeg direktora BPŠ Ilije Samardžića, koji je za vreme svog mandata dao milionske pozajmice propalim preduzećima, znajući da ona ne mogu da ih vrate.

- Zamislite da je škola imala 850 miliona dinara plasiranih para, davala "Simpu", koji je u stečaju, kao da ja vama pozajmim 500 miliona i kad ćete vi da mi vratite... Ili 200 miliona "Kontikiju", a "Kontiki" je propao - samouvereno je pričao ministar navodeći upravo podatke iz tekstova Srpskog telegrafa o bivšem kadru BPŠ koji je upropastio školu.

Ministar, inače, tačno 11 dana ne odgovara na naša pitanja o tome kako je Srpski telegraf objavljivao plaćene tekstove o Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ). Smatramo da javnost ima pravo na istinu, zato ponovo apelujemo na ministra da konačno izađe s dokazima ili da podnese ostavku na mesto koje, po svim parametrima, ne zaslužuje. 

Pitanja na koja ministar ne odgovara

1. Rekli ste da ćete obavestiti javnost o tome koliko je Srpskom telegrafu plaćeno za pisanje o BPŠ. Kada ćete to učiniti?
2. Zbog čega to odmah ne uradite?
3. Jeste li spremni da podnesete ostavku ako nemate dokaze za svoje neistinite tvrdnje?
4. Da li je tačno da ste pritiskali finansijsku službu BPŠ da vam dostavi navodna dokumenta o uplatama na račun Srpskog telegrafa, što oni nisu mogli da učine jer takvi papiri ne postoje?
5. Naveli ste da ćete na sajtu ministarstva objaviti koje su novine plaćane, koliko i kad da pišu o BPŠ. Kada ćete to uraditi i zašto to niste uradili do sada?
6. Kao dokaze o lošem radu BPŠ naveli ste pozajmice koje je škola davala propalim preduzećima. Da li znate da su to pozajmice koje je dao prethodni direktor BPŠ Ilija Samardžić i da su to isti navodi koje je objavio Srpski telegraf, koji napadate?

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Beli gruja

21.08.2018 09:16

I u Visokoj poslivnij školi strukovnih studija u Novom Sadu organizuju neakreditivane master strukovne studije, predaju profesori sa osporenim doktoratima i Škola posluje u minusu.

gvozden

21.08.2018 09:37

Ovaj nadobudni demagog je pravi primer kako svako može da bude ministar, a prema inteligenciji najveći domet mu je poslovođa zem-zadruge. Dok drugima spočitava kriminalne radnje, sam pokušava da zloupotrebom položaja zgrne pare dok mu traje mandat i dok ne provale njegove tobožnje "sposobnosti" da izvrši reformu obrazovnog sistema. Uspeo je u jednom, a to je pravi podvig, da bude gori čak i od Verbića.