HARADINAJ UDARA NA TAČIJA: On nema ovlašćenje da pregovara o korekciji granice

Autor: Tanjug

Vesti

22.08.2018

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hašim Tači u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom ima ovlašćenja da Kosovu donese priznanje nezavisnosti ali ne i da razgovara o korekciji granice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Tači

To je izjavio kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

- Radi se o dve etape, jedno je davanje poverenja predsedniku zemlje da predstavi državu u procesu dobijanja priznanja (od strane Srbije), za šta ima moje poverenje. U temama oko granica i teritorija nema poverenje i ja ne znam zašto i mene oko toga prozivaju - kazao je Haradinaj. 


Kako je naveo, ako predsednik Tači u dijalogu postavi takva pitanja to nije postavljeno ni u njegovo ime, ni u ime parlamentarne grupe (Alijanse za budućnost Kosova), niti stranke koju predstavlja. 

Upitan o najavama da će Samoopredelenje i Demokratski savez Kosova tražiti izglasavanje nepoverenja vladi na čijem je čelu, Haradinaj je rekao da "nije zadovoljan njihovim radom kao opozicije". 

- To je vrlo slaba opozicija. Mi nastavljamo neslaganja, ali smo danas (na sednici Vlade) imali 24 tema i nastavljamo rad za dobrobit građana i inicijativu opozicije ne vidimo problematičnom - kazao je kosovski premijer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading