PREDSEDNIK OPŠTINE ZUBIN POTOK: Razgraničenje jedino rešenje, zakopajmo ratne sekire

Autor: Tanjug

Vesti

25.08.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Razgraničenje Srba i Albanaca je jedino moguće rešenje za Kosovo i Metohiju", rekao je predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Otovreno: Stevan Vulović

- Bez obzira što smatram da Albancima apsolutno ništa ne pripada, mi trebamo da se držimo racionalnog promišljanja, da nađemo šta to jeste mera koja će zadovoljiti srpske interese, a mislim da je to razgraničenje - rekao je Vulović za Tanjug. 

Očekivanja od Vučićeve posete

On veruje da je ovo trenutak da se jednom zauvek "zakopaju ratne sekire" na ovim prostorima, a da je rešenje za to, razgraničenje.


- Svi koji pričaju protiv toga to rade iz ličnih interesa. Znam da niko od onih koji su protiv razgraničenja neće poslati svoje dete da brani Ðakovicu, kao što ni ja ne bih poslao svoje - naveo je. 

Upitan šta očekuje od predstojeće posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, Vulović je kazao da veruje da će predsednik najverovatnije saopštiti nešto više o rešavanju kosovskog pitanja.

- Pregovori su jako teški, znam šta je sve predsednik preživeo da bi sačuvao nešto i zapravo on je u pravu kada kaže da mi ovoga momenta na KiM nemamo ništa - rekao je Vulović.

On objašnjava da iako je Zubin Potok trenutno "najsrpski grad u Srbiji" i sve je u srpskim trobojkama, ali borba da to ostane tako traje . 


- To je način na koji se mi borimo da ovde zadržimo Srbe, ojačamo srpske institucije, a ne bismo mogli ni 24 časa da ostanemo ovde bez podrške Republike Srbije i bespoštedne podrške predsednika Vučića - kazao je Vulović.

Prema njegovim rečima, Albanci iz južne srpske pokrajine uopšte nisu spremni za razgraničenje, zbog čega se može očekivati politička borba između predsednika samoproglašenog Kosova i drugih privremenih kosovskih institucija.

Srbi južno od Ibra

Vulović je rekao i da pregovori sa Albancima i nerešavanje pitanja Kosova loše utiču na položaj Srba koji žive južno od Ibra.

Za njega su ti Srbi mnogo veći Srbi od onih na severu jer trpe mnogo veće pritiske i smatra da bi rešenje pitanja KiM smanjilo te pritiske.

- Mi ovde možemo da se ponašamo jako komotno, oni tamo ne mogu zato što su u šiptarskom okruženju, u žici i njihov rizik je mnogo veći nego naš - zaključio je predsednik opštine Zubin Potok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
srecko

25.08.2018 16:06

Imajuci u vidu da i albanci ne zele promenu granica, pa mi smo za. Granice Srbije su Makedonija, Albanija. Ako im se ne svidja neka idu preko Prokletija. Moze i tako. Za sve postoji granica.

Sasa

25.08.2018 16:12

Potpuno se slazem sa Vulovicem.

mamo

25.08.2018 16:14

Šiptari vitlaju tom sekirom već duže vreme.

Dragutin

25.08.2018 16:17

Razgranicenje je jedino resenje kosovskog cvora .