DODIK: Kosovo bilo izgubljeno pre dolaska Vučića na vlast

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.08.2018

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Aleksandar Vučić nosi ogroman teret svoje poštene namere da kosovsko pitanje postavi kao najvažnije državno pitanje Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske

- Pre dolaska Vučića na vlast Kosovo je bilo izgubljeno za Srbiju i niko ga nije otvarao i bilo je pitanje vremena zatvaranje priče na štetu Srbije i srpskog naroda. Vučić je vratio snažno ovo pitanje kako bi zaštitio Srbe na Kosovu, ali i kako bi zaštitio Srbiju kao državu - istakao je Dodik u intervjuu za Novosti i dodao da se Vučić danas bori za srpske interese i za srpski narod kao što se američki predsednik bori za svoj narod i državu.

Dodik napominje da ima onih koji su imali priliku i povoljnije okolnosti da stave to pitanje na dnevni red, a odjednom postaju glavni oponenti borbe za Kosovo. 

"Vučić vodi jednu tešku borbu i umesto da se svi okupimo oko njega i pokažemo jedinstvo imamo one koji govore da "on nije taj". Uvek kada su Srbi jedinstveni onda su najjači. Na pitanju Kosova moramo pokazati jedinstvo svih Srba", poručuje Dodik.

On smatra da Srbija ima jaku državu i rukovodstvo i kaže da svim srcem podržava borbu za očuvanje Kosova.


Kada je u pitanju njegova želja da Srbija i RS budu jedna drzava, Dodik kaže da se ne može podeliti jedan narod koji ima tako jaku sinergiju. 

"Već jedan vek se ovde govori o bosanskim, hrvatskim, crnogrskim Srbima. Uvek se izbegava da se kaže da smo mi samo - Srbi", ukazuje Dodik i dodaje da ako je nekadašnja unutrašnja linija Jugoslavije postala granica, ne vidi zašto to ne bi postala i ova u Bosni.

Kaže i da je ponosan sto će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doći 17. septembra u Banjaluku na postavljanje kamena temljca za izgradnju Rusko-srpskog centra.
RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov

Na pitanje da li će predsednik Rusije Vladimir Putin doći na otvaranje centra, Dodik kaže da je u poslednja dva navrata kada je razgovarao sa njim pomenuo tu ideju. 


"Mislim da bi to bio ozbiljan razlog za njegov dolazak u Banjaluku i RS. Ako mene pitate da li mislim da će Putin doći na otvaranje centra, mislim da hoće", rekao je Dodik.

Dodik je zaključio da i on i predsednik Vučić trpe velike pritiske Zapada i onih koji bi da nametnu mnoga rešenja štetna po Srpsku i Srbiju, ali da se konstantno bore da zaštite srpske nacionalne interese.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
milena

26.08.2018 07:29

Sto posto je Kosovo bilo izgubljeno jer se niko nije borio za njega.

Nina

26.08.2018 07:30

Dodik je upravu....

Laki

26.08.2018 07:30

Dodik je potpuno upravu....

gaga

26.08.2018 07:32

Kosovo niko nije ni pominjao u proslosti ,a o resavanju i da ne pricamo.