VESIĆ: Đilas napada ono što on nije mogao da uradi!

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da za pet godina koliko je bio gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas nije uspeo da preseli ni autobusku, ni železničku stanicu i naglasio da samo "lud i pokvaren čovek kakav je Ðilas može da danas napada preseljenje železničke i autobuske stanice iz centra grada, a da se dok je bio gradonačelnik zalagao da bude urađeno isto".

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

- Pet godina Ðilas je bio gradonačelnik Beograda i nije uspeo da preseli ni autobusku, ni železničku stanicu. A nije da nije želeo. Promovisao je 2010. godine projekat Grad na vodi Miroslava Miškovića. Promovisala je vlast koju je vodio i projekat Menhetn na Balkanu koji je podrazumevao preseljenje železničke i autobuske stanice - naglasio je Vesić u izjavi medijima.

Kako navodi Ðilas danas napada i projekat gondole od Beogradske tvrđave do Ušća, a sam je imao projekat gondole od Kalemegdana do Novog Beograda, tačnije do Delta Sitija.

- U tome se mi razlikujemo od Ðilasa jer mi planove razvoja Beograda sprovodimo, a on za građane ne radi ništa. Doduše uspešno radi za sebe - rekao je Vesić i dodao da je Ðilas uspešan u ličnom bogaćenju dok je na vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Kada je postao ministar u Koštuničinoj vladi prijavio je imovinu, 2007. godine i to ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine. Kada je otišao sa vlasti 2016. prijavljuje, a od 2013. nije na vlasti, da samo u svojim nekretninama ima dva miliona i 22.000 evra vrednosti, plus četiri i po miliona evra za jednu zgradu i to nije četiri i po miliona, već puta dva – dakle to je 6.522.000 evra - precizirao je Vesić.

Navodi da je Ðilas to sve "zaradio" na vlasti u periodu od 2007. do 2012. godine.

- Kada tome dodamo 25 odsto vlasništva nad "Multikom grupom", plus ostatak vlasništva u toj grupi dođemo do 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom od oko 180 miliona evra. A ništa nije proizvodio već je samo vladao. U tome je Ðilas svetski rekorder i najuspešniji političar na svetu - zaključio je Vesić.

Ðilas je na svom Tviter nalogu objavio da je "samo lud čovek" mogao da ukine postojeću železničku stanicu i prebaci putnike na privremene, kao i da sruši autobusku i prebaci saobraćaj na privremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Dacha

27.08.2018 14:37

Mogao je bilo koju od pomenutih stanica i Djilas da preseli, ali nije, lakse je bilo sedeti i ne raditi nista.

Dragana

27.08.2018 14:39

Neverovatno je zaista da Djilasu smetaju i uspesne stvari drugih, ljubomoran je na njihove rezultate, iako ti rezultati idu u prilog svim Beogradjanima.

Mališa

27.08.2018 14:48

Đilas je imao prilike da se pokaže kao gradonačelnik. Za to vreme nije ništa pokazao ni uradio, samo ne znam šta sada ima da komentariše.

Nina

27.08.2018 14:56

Vesic je upravu....