MIČEL SE ČUO I SA VUČIĆEM! Došli do zajedničkih CILJEVA OKO KOSOVA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.08.2018

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, ali pre svega o evropskom putu Srbije i o dijalogu Beograda i Prištine. Inače Mičel se čuo i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Ves Mičel

U razgovoru je konstatovano da SAD pružaju punu podršku dijalogu Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, kao i da se nadaju postizanju sveobuhvatnog i dugoročnog rešenja.

Predsednik Srbije je američkom zvaničniku rekao da je posvećen miru i saradnji u regionu, i da će, iako smatra da će se veoma teško doći do dogovora, nastaviti da ulaže maksimalne napore u postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Vasa

30.08.2018 13:56

Da se podelimo pa svako na svoju stranu. Biznismeni ce moci da rade svoje posove a gradjani mirno da zive. Konacno to svi podrzavaju. Neizvesna je jedion doza ralnosti kada se bude crtala linija.

Milos

30.08.2018 14:05

Realnost je izasla na povrsinu. Nije vise moguce odugovalciti o ocekivati cudo. Preostaje jos razgranicenje pa mir. A ostali u okruzenju neka se uzdrze od daljeg razgranicavanja. Ne mozemo mi snositi posledice "ako mi onda ce i drugi". Drugi neka gledaju svoja posla.

Dragana

30.08.2018 14:21

Predsednik Vucic je ulozio velike napore da se dodje do resenja za Kosovo i da se ocuva mir na ovoim prostorima. Dobro je sto svi u svetu to uvidjaju.

Dragan R

30.08.2018 14:26

Sada je zadnji voz za rešenje, ne može se više čekati.