Lutovac izbegava glasanje o Savezu za Srbiju!

Autor: Tanjug

Vesti

30.08.2018

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac najverovatnije neće u nedelju, 2. septembra, na dnevni red sednice Glavnog odbora staviti odlučivanje o ulasku te stranke u "Savez za Srbiju", kako bi izbegao da bude preglasan, pišu današnje "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Lutovac planira da na skup na kojem treba da bude potpisan sporazum o osnivanju Saveza, a koji je zakazan istog dana po podne, krene sa "mandatom" sa prethodne sednice Glavnog odbora demokrata, na kojoj je usvojena formulacija da DS "učestvuje u osnivanju Saveza".

Prema informacijama "Novosti", veliki broj funkcionera DS protivi se bilo kakvoj saradnji sa Dverima, a na to bi bili prinuđeni ukoliko se nađu među osnivačima opozicionog bloka koji je inicirao Dragan Ðilas.

Oni bi, zbog toga, ali i zbog "manevra da se izbegne glasanje", koji sprema Lutovac, mogli na sednici u nedelju da postave i pitanje njegove smene.

Izvori "Novosti" tvrde da se još ne zna sastav delegacije DS koja bi trebalo da učestvuje na osnivačkoj skupštini "Saveza za Srbiju".

Naime, navodno je veliki broj viđenijih demokrata, uključujući i njihove poslanike u Skupštini, pod raznim izgovorima najavio da neće moći da prisustvuje, navodi list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
csgodzony

02.09.2018 20:12

Diktatura u DS to rece Micunovic.Sve sto pricaju za Vucica to je izgleda situacija u Opoziciji Samo se projektuju.