VRTOGLAVA CIFRA: 569 MILIONA $ ZARADILA NAŠA ODBRAMBENA INDUSTRIJA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.08.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Odbrambena industrija Srbije je prošle godine ostvarila izvoz vredan 569 miliona dolara", kazao je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Foto: Ilustracija

- Ove godine očekujemo da će rezultati biti još bolji i da ćemo imati izvoz više od šeststo miliona dolara. Odbrambena industrija Srbije je strateški interes i Vlade i naše države, i sve odluke koje se budu donosile, donosiće se da se industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija - rekao je Vulin.

On je istakao da Odbrambena industrija Srbije kao svoj prioritet uvek mora da ima, osim svog rada i jačanja, i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin sa našom vojskom

- Ona postoji zbog vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i opremanjem, i naravno, zbog tehnološkog razvoja - rekao je Vulin.

On je kazao da su preduzeće "Milan Blagojević" i čitava Odbrambena industrija Srbije dužni da se razvijaju i tehnološki napreduju i da, zahvaljujući njihovom radu i rezultatima, Vojska Srbije može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi mogla na svetskom tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Dejan

31.08.2018 14:21

Odgovoran i savestan rad daje zadivljujuće rezultate na koje smo svi ponosni.

Kaya

31.08.2018 14:22

Pre nekoliko godina mnoge fabrike namenske industrije su bile pred zatvaranjem, a evo sada sve rade punim kapacitetom i čak otvaramo i nove fabrike.

Dule

31.08.2018 14:26

lepa cifra za našu državu , znači da imamo dobre i pametne inženjere

Velizor

31.08.2018 14:26

Vreme je da se stvari vrate na svoje i da Srbija bude jaka u svim sferama