VULIN: SRBIJA JE JAČA OD ONIH KOJI BI DA JE RUŠE!

Autor: Tanjug

Vesti

11.08.2018

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da bi pravosudni organi morali da reaguju na izjave lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao Vojsku Srbije i MUP da uhapse predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE

- Pozivanje na oružanu pobunu je ozbiljno krivično delo. Pravosudni organi bi morali da reaguju - izjavio je Vulin, koji se nalazi u poseti Ruskoj Federaciji na poziv ruskog ministra Šojgua. 

U saopštenju dostavljenom medijima Vulin navodi da je Vojska Srbije čvrsto uz svog vrhovnog komandanta, svoju državu i njen narod, te da to "neko ko je spreman da pozove na krvoproliće i oružanu pobunu u Srbiji ne može da razume". 

Sada je jasno šta je cilj Dveri i njihovog saveza, sukob i građanski rat. Građani Srbije mogu da budu spokojni. Vojska Srbije i sve institucije u našoj zemlji poštuju zakon i sačuvaće red i mir uprkos onima koji bi da nas gurnu u krvoproliće", poručio je Vulin, te zaključio da je Srbija jača od onih koji bi da je sruše. 

Obradović je ranije danas, a zbog izjava o razgraničenju na Kosovu i Metohiji, na Tviteru napisao da protiv Vučića hitno treba pokrenuti krivični postupak zbog kršenja Ustava i opozvati ga sa funkcije predsednika. Vojsku i MUP Obradović je pozvao da uhapse predsednika Srbije "zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Zoran

11.08.2018 18:07

Srbija cvrsto stoji na svojim nogama, proslo je vreme kada je Srbija lako mogla da se destabilizuje.

Micko

11.08.2018 18:08

Jaci smo jer obnavljamo vojsku od 2012. godine. A, do 2012. smo gotovo ugasili vojne snage...

pokahontas

11.08.2018 18:19

Verujem da je tako, inače bih živela negde drugde.

Aca Acic

11.08.2018 18:24

Neodgovorna opozocija nece urusiti nase pozicije. Zemlja je na cvrstim nogama i stabilna. To oni i zele haos u kome mogu da vladaju,gradjani nisu bitni. To su pokazali do sada vise puta.