TRAMPOV ZET STIŽE U SRBIJU

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

01.09.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva visoka zvaničnika Amerike uskoro će posetiti Srbiju. Za 11. septembar zakazan dolazak uticajnog senatora Rona Džonsona, a u narednih desetak dana u Beograd bi mogao da stigne i savetnik američkog predsednika Džared Kušner.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Kušner

Poziv da poseti Srbiju uputio mu je šef diplomatije Ivica Dačić, kada su se krajem jula sreli u Vašingtonu.

Kušner, koji je oženjen Trampovom kćerkom Ivankom i njegov je čovek od velikog poverenja, pohvalio je Srbe kao narod i rekao da bi voleo da dođe u našu zemlju. Očekuje se da uskoro stigne i zvanična potvrda njegove posete Beogradu.

To bi trebalo da bude druga važna poseta iz Vašingtona u narednom periodu, a u okviru nastojanja Amerike da se ubrza proces rešavanja problema Kosova. U Srbiju dolazi i jedan od najuticajnijih ljudi u Vašingtonu, senator Ron Džonson, čija poseta je već utanačena za 11. septembar.

Razgovori koje će imati u Beogradu s predsednikom Aleksandrom Vučićem mogli bi da budu od velikog značaja, jer se Džonson, koji je predsedavajući Potkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom Senatu, zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i SAD, pišu "Novosti".

RepublikaFoto: youtube.com/SenatorRonJohnson
Dolazi u Srbiju 11. septembra: Ron Džonson

Ovo će biti druga Džonsonova poseta Beogradu od početka godine. U februaru se sreo sa Vučićem, kada je poručio da svaki dogovor o Kosovu mora biti pravedan za sve strane i mora uzeti u obzir budućnost svih.

Džonson je i blizak prijatelj sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, koji je praktično prvi Trampov "operativac" kada je reč o američkom učešću u "šatl diplomatiji" u vezi s Kosovom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading