JEDAN DRUGOG KONTROLIŠU?! Haradinaj i Tači otputovali u SAD

Autor: Tanjug

Vesti

23.09.2018

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj otputovali su za SAD gde će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/M. Zakić
Hašim Tači i Ramuš Haradinaj

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači će zajedno sa suprugom Ljumnijom biti na prijemu koji će u Ujedinjenim nacijama prirediti predsednik SAD Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp.

- Tokom boravka u Njujorku predsednik Tači će imati sastanke sa kolegama iz različitih država sveta, kako bi se produbila bilateralna saradnja i povećao broj priznanja (nezavisnosti Kosova) i povećao broj učlanjenja u međunarodne organizacije - kaže se u saopštenju iz njegovog kabineta. 

Kosovska delegacija u kojoj su, pored predsednika Tačija, premijer Haradinaj i ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli, će tokom boravka u Njujorku imati mnogobrojne bilateralne susrete sa predsednicima, premijerima i šefovima diplomatija velikog broja država sveta. 

Iz kabineta premijera Kosova je saopšteno da će Haradinaj tokom boravka u SAD imati susrete sa visokim zvaničnicima SAD. 

- Tokom posete Njujorku premijer Haradinaj će imati susrete sa liderima i predstavnicima raznih država, biće učesnik u radu Generalne skupštine UN-a i tražiti podršku svih da Kosovo bude ravnopravni član međunarodne zajednice - kaže se u saopštenju Vlade Kosova. 

U agendi premijera će biti informiranje sagovornika o dostignućima, privlačenju direktnih stranih investicija, jačanju bilateralnih odnosa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading