SAD JASNO KO UREĐUJE RTS: Đilas ne sme da pristane na duel sa Vesićem

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.09.2018

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je član Predsedništav SNS Goran Vesić pozvao jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa na TV duel, Ðilas je sinoć izjavio da je jasno ko uređuje program RTS-a, a Vesić je na to uzvratio da je Ðilasov odgovor kukavički i da ne sme da pristane na sučeljavanje.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

- Ustanovili smo ko je glavni urednik svih TV sa nacionalnom frekvencijom. Vesić nudi da izaberem televiziju, emisiju i voditelja za duel sa njim!? Ovo je istorijski trenutak da su priznali da Vučić kontroliše sve televizije! Sačekaću da se RTS ohrabri da na klevete odgovorim istinom - napisao je Ðilas na Tviteru.

Vesić, međutim, uzvraća da je, kada je ponudio Ðilasu TV duel, bio siguran da on ne sme da pristane na sučeljavanje. 

- Samo me je interesovalo kako će da obrazloži svoje bežanje. Kaže Ðilas da uređujem medije jer mu nudim TV duel? Pa vas pedeset iz opozicije je do sada nudilo Vučiću TV duel. Da li to znači da svi ti liderčići opozicije uređuju sve te televizije? - naveo je on.

On konstatuje da posle Ðilasovog današnjeg odgovora konačno jasno da on ne sme na TV duel gde neko može da mu odgovori. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Ðilas bi svaki dan da se iživljava na Vučiću svojim besprizornim saopštenjima punim laži bez prava da mu neko odgovori. A na duel ne sme - ocenio je Vesić.


Kako je dodao, i dalje poziva Ðilasa na TV duel i da bira na kojoj televiziji to želi. 

- Siguran sam da bi svaka televizija želela da svojim gledaocima eksluzivno omogući da gledaju dokaze o tome kako je Ðilas opljačkao Srbiju. Ja ne mogu da zakažem duel ali sam siguran da medijski tajkun Ðilas to može. Pa i na njegovoj privatnoj N1 televiziji - kaže Vesić.

Polemika Vesića i Ðilasa počela je juče nakon Vesićevog gostovanja u Jutarnjem programu RTS.


Vesić je tom prilikom rekao da je PKB bio politički projekat bivše gradske vlasti, odnosno Dragana Ðilasa, koji je pokušavao da od PKB-a stvori ono što nije mogao i radeći suprotno zakonima ekonomije. 

- Kada smo mi 2013. preuzeli vlast i ušli u PKB, zatekli smo situaciju da nije ni jedan račun za struju bio plaćen, ni jedan račun za vodu i gas, da je preduzeće bilo dodatno zaduženo između 55 i 80 miliona evra - kazao je Vesić.

Ðilas je potom na Tviter nalogu naveo da je uputio dopis javnom servisu u kojem je, kako kaže, taksativno nabrojao "sve laži u kojima je direktno pominjan", a koje je Vesić izneo i zatražio od RTS-a da pročitaju njegov demanti. 

Vesić mu je na to odgovorio pozivom na duel, jer je, kako je rekao, to šansa za Ðilasa da objasni kako je 2006. godine prijavio ženinu vilu na Dedinju, automobil iz 2007. godine i 70.000 evra ušteđevine a 2016. godine kada je otišao sa vlasti sam je prijavio da ima 24 miliona evra u nekretninama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (141)

Loading
Dehan

24.09.2018 07:09

Djilas nece pristati jel ne sme da kaze istinu

mira

24.09.2018 07:09

Djilas ne sme na duel zato sto je velika kukavica.

Dehan

24.09.2018 07:09

Djilas nema hrabrosti da izadje na duel

Lela

24.09.2018 07:09

Nismo nista drugo ni ocekivali od doticnog gospodina. Siti smo njegovih lazi i izjava!