VULIN: Bećirovićeva opsesija Vučićem

Autor: Tanjug

Vesti

26.09.2018

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je danas da je kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za člana Predsedništva BiH Denis Bećirović opsednut predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i poručio da političari iz Federacije BiH treba najpre da kažu ko je pokušao da ubije Vučića, pa da se onda oglašavaju na bilo koju drugu temu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Aleksandar Vučić je pokazao kolika i kakva je neznalica gospodin Bećirović kada je pokušao da uporedi RS, međunarodno priznati konstitutivni element BIH, sa Sandžakom, koji postoji samo u izjavama političara. Nakon što je Vučić pokazao koliko je Bećirović neznalica, on je postao njegova potpuna opsesija - rekao je Vulin.

On je reagovao povodom izjave Bećirovića da "Vučić treba da ostavi na miru BiH i da njegove tajne službe skupljaju podatke o tome šta se dešava u Srbiji, a ne u Bosni".

- Gospodin Bećirović, kada nema šta da kaze o ekonomiji, o budućnosti, uvek je tu da napadne Vučića i da proba da nađe, kaže, nešto loše o njemu. Kao i svi opsednuti ljudi ne bira zašto, i kako. Baš zbog toga pokazuje da ne zna da je Republika Srbija garant Dejtonskog sporazuma i kao takva ima pravo i obavezu da vodi računa da se Dejtonski sporazum sprovodi. Naravno da je mešanje u izborni proces nešto što je duboko protiv Dejtona. Kako može da uspe Dejtonski sporazum ukoliko neko drugi odlučuje ko će i kako vladati BiH umesto njenih građana - podvukao je on.

RepublikaFoto: Printskrin/N1
Denis Bećirović

Vulin je kazao da bi, pre nego što Bećirović il bilo koji političar iz Federacije pomene ime Aleksandra Vučića, bilo dobro da kaže ko je pokušao da ga ubije ili da kaže zašto već dve godine istraga nije dala nijedno jedino ime.

- Postoje samo dva odgovora - ili je BiH nefunkcionalna, pa nije u stanju da sprovede takvu jednostavnu istragu, ili nije iskrena pa neće da nam kaže ko je pokusao da ubije predsednika Vučića. Prvo kažite ko je pokušao da ga ubije, pa se oglasite po bilo kojoj drugoj temi - naglasio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Mira

26.09.2018 13:09

Apsolutno se slazem sa ministrom!

Dinko

26.09.2018 13:10

Bosanski političari kad otkriju ,a znaju,ko je naredio da se ubije Vučić u potočarima onda mogu da pričaju.

Balša

26.09.2018 13:13

Ljubmora je izgleda pravo čudo

Ivo

26.09.2018 13:15

Hteo bi da je kao on ali mu se ne može.