IZA SVAKOG UGLA VREBA NEKI ŠIPTARSKI KEBA

Autor:

Vesti

28.09.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinska delegacija spopadala je zvaničnike po hodnicima zgrade UN, a najveći blam od svih izveo je njen predvodnik Bedžet Pacoli. Šef kosovske diplomatije šunjao se naokolo ne bi li nekako došao do predsednika SAD Donalda Trampa, koji ga je odjavio u sekundi pitajući se ko je ludak iz zasede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Fotomontaža
Iskače sa lustera: Hašim Tači

Presretanje šefa najmoćnije zemlje Zapada u hodniku bilo je bolno komično i ponižavajuće za prvog čoveka diplomatije neke države, makar to bilo i samoproklamovano Kosovo. Pacoli je strpljivo čekao momenat da šef SAD prođe pored njega i sa njim malo popriča, ali se propisno obrukao kada osim mlakog rukovanja nije dobio ništa više.

- Zdravo, gospodine predsedniče - uzviknuo je Pacoli, pritrčao i pružio Trampu ruku, koju je ovaj prihvatio reda radi i projurio dalje niz hodnik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Fotomontaža
Kikiriki, semenke: Pacoli se blamirao u Njujorku

Zbog ovakvog blama ministra spoljnih poslova pocrveneli su i prištinski mediji, koji su listom osuli paljbu po čitavoj svojoj delegaciji, smatrajući ih amaterima i skandal-majstorima. Pacoli se i do sada blamirao po kuloarima svetskih institucija, sedeo na hoklicama i lagao putem društvenih mreža o važnim susretima, ali se ovaj put ukopao kao nikad dosad.

Ništa bolji nisu bili ni Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, koji su danima kao duhovi lutali hodnicima Ist rivera čekajući po ćoškovima da se sastanci završe i napuste salu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Fotomontaža
I Haradinaj je presretao svetske lidere

Albanskoj delegaciji to je bio jedini način da sretnu premijere i predsednike članica UN s obzirom na to da njihova država nije članica UN te stoga i nemaju prava da prisustvuju sastancima.

Šansu da uđu u sedište Ujedinjenih nacija iskoristili su da vrebaju ljude po hodnicima, da im se prišljamče dok piju kafu u pauzi, pa kako je objasnio Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, ljudi su počeli da beže od njih jer su se slikali i po društvenim mrežama kačili svakog koga su zaskočili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading