Kosovo uskoro na dnevnom redu Saveta bezbednosti UN ZAHVALJUJUĆI KINI!

Autor: Tanjug

Vesti

02.10.2018

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući Pekingu, Savet bezbednosti UN ponovo će diskutovati o pitanju Kosova i Metohije na sednici u novembru, pišu danas "Novosti."

RepublikaFoto: Tanjug/O. Stevanović
Savet bezbednosti UN uskoro o Kosovu

Kina će sledećeg meseca biti predsedavajuća svetske vlade i u dnevni red će uvrstiti izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o situaciji na KiM, za razliku od Velike Britanije koja je sprečila da se on razmatra tokom avgusta, kada je bila predsedavajuća Saveta, navodi list.

Redovan termin za diskusiju o KiM padao je baš u avgustu. Stopama Londona, kako list podseća, pošao je i Vašington, koji je po rotirajućem redosledu krojio plan rada za septembar, pa su i SAD isto tako izbegle da se raspravlja o KiM.

S obzirom na to da su se izveštaji svih generalnih sekretara UN, od 1999. godine, pravili za tromesečni period, a da će do novembra proći nova tri meseca od poslednjeg napisanog, ali ne i razmatranog Guterešovog raporta, pred Savet besbednosti će se u tom trenutku naći dva izveštaja prvog čoveka svetske organizacije.

Prvi koji se odnosio na period od 16. aprila do 15. jula 2018. godine i drugi, koji će pokriti dešavanja od jula do sredine oktobra. Tako će ovo biti prvi put da se zasedanje posvećeno KiM održi posle pola godine, jer je poslednje bilo u maju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
aca

02.10.2018 09:37

Došlo je vreme kada jedino možemo da se oslonimona zaštitu prijatelja, jer nažalost fer borbe više ne postoje.

toša

02.10.2018 09:41

Upravo je ovo pravi trenutak gde ima mnogo novina u ne poštovanju Srba na KiM.

Ada

02.10.2018 09:41

Kina je još jednom dokazala da je odlična podrška.

Elis

02.10.2018 09:42

Hvala im na tome svesni su oni koliko to nama znači.