Vulin: U planu povećanje broja vojnih sveštenika

Autor:

Vesti

06.10.2018

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je Trećem festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru i rekao da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

Vulin je u pratnji pripadnika Vojske Srbije obišao Sabornu crkvu, a zatim se sastao sa episkopom timočkim i arhijerejem nadležnim za rad vojnih sveštenika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Ilarionom, saopštilo je ministarstvo. 

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije poklanjaju veliku pažnju verskoj službi. 


- Sve verske konfesije su kod nas ravnopravne i zastupljene. Sve uživaju veliko poštovanje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Srpska pravoslavna crkva kao stub našeg naroda i kao neko ko ne samo što čuva duhovnost našeg naroda, već i one tradicije koje su nas učinile velikim i vrednim jeste jedan od najvažnijih partnera Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - rekao je ministar. 
RepublikaFoto: mod.gov.rs
Vojska Srbije

On je naglasio da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu, da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika. 


- Kao što Vojska pomaže da steknete nova znanja i iskustva, tako će vam uvek pomoći da u potpunosti razvijete svoj duh i svoju ličnost, jer Vojska upravo za to i služi - istakao je ministar i dodao da Vojska Srbije izražava veliko poštovanje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svemu onom što je ona učinila za očuvanje našeg naroda i naše tradicije, dodavši da je siguran da će se saradnja između Vojske i Srpske pravoslavne crkve i dalje razvijati. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading