Brnabićeva odbrusila Tačiju na tvrdnje o MAKRONOVOJ PODRŠCI

Autor: Tanjug

Vesti

12.10.2018

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije, i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

Brnabić je time odgovorila na tvrdnju kosovskog predsednika Hašima Tačija da je dobio podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona da Beograd i Priština što pre postignu obavezujući sporazum, sa "realnom mogućnošću korekcije granice što podrazumeva pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Kosova".

Ona je rekla da tu izjavu i ne može nešto naročito da kometariše, jer su Tačijeve izjave, kao i drugih predstavnika prištinskih vlasti, svaki dan drugačije i u međusobnoj suprotnosti.

Time se, kako je rekla, pokazuje kao istina ono što je i sama govorila za prištinske vlasti - da mi nemamo sa druge strane stola, nekoga sa kim možemo da razgovaramo, a da možemo da očekujemo da će uraditi ono što kaže.

- Molim da prekinu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi zato što to nikave veze sa životom nema i molim da se ne ide dalje na teritoriju centralne Srbije - rekla je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Poručila je da Srbija jeste i biće fleksibilna, strpljiva i tolerantna, ali da sve ima svoj kraj.

- Molim vas da se okanete centralne Srbije i da razgovaramo o tome da li možemo da imamo kompromis koji može da obezbedi dugoročnu harmonizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Podvukla je da su vrhovne vrednosti Srbije sloboda i mir i da ćemo se mi truditi da zadržim mir šta god da se dešavalo, ali da ne treba dalje da se priča o teritorijama centralne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
TSIDMZ

12.10.2018 13:46

Sa njima drugacije ne moze!

Rea

12.10.2018 17:11

Svaka čast!

SAFARI

12.10.2018 20:06

Sa njima drugacije i ne mpze.

Mudri dzentlmen

12.10.2018 20:43

Stalno se pitam da li ce konacno neko iz medjunarodne zajednice konacno reagovati na sve provokacije koje dolaze od Albanaca?!