KOMŠIĆ: Za mene je Kosovo nezavisna država, SVIDELO SE TO VAMA ILI NE!

Autor: Tanjug

Vesti

13.10.2018

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani član Predsedništva BIH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić rekao je da je njegov stav o tome da Kosovo vidi kao nezavisnu državu izazvao određenu "gužvu" u Beogradu, ali ponavlja da je to njegov stav i da na njega ima pravo "svidelo se to nekome ili ne".

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

- Bosna i Hercegovina, s obzirom na konstituciju Predsedništva BiH, neće sigurno priznati Kosovo - istakao je Komšić u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

On je, međutim, konstatovao da BiH ima obavezu da barem nešto u međuvremenu uradi kako bi olakšala komunikaciju svojih državljana i "građana i građanki Kosova". 

- Kad je već to Srbija uradila, nema nikakvog razloga da mi to ne uradimo. Ali očigledno ovde u BiH ima mnogo ljudi, pogotovo u politici, koji bi da budu veći katolici od samog pape - rekao je Komšić.

Na pitanje kako će sarađivati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, budući da BiH sa Srbijom ima otvoreno pitanje državne granice, Komšić kaže da to ima i sa Hrvatskom.

- Mi poštujemo i Hrvatsku i Srbiju i očekujemo isto od njih. Ako bude takvog stava, ako to bude takav nastup i takav odgovor iz Zagreba i Beograda sarađivaćemo odlično, verujte - poručuje Komšić.

On kaže i da ne želi bilo kakvu vrstu konflikta, niti zategnutih odnosa, ali da se neke stvari moraju poštovati. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Radw

13.10.2018 10:33

Komsicu, jel te je pitao neko za misljenje???

Petar

13.10.2018 10:34

Nece Dodik nikada dozvoliti da BIH prizna Kosovo!

Oliver

13.10.2018 10:36

Strašno je što se ovaj čovek nalazi pozvan da o tome sudi.

Sinisa

13.10.2018 10:41

To je tvoj stav kao sto kazes, i niciji vise.