VULIN ODGOVORIO SKOTU: Kosovo nije nezavisno, a ni Srbija nije kolonija

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2018

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksadar Vulin danas je, povodom izjave američkog ambasadora da je Kosovo "nezavisna država", rekao da je Kajl Skot, "u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo".

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

- Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa - rekao je Vulin.

Kako se podseća u saopštenju, Skot je ranije danas, na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da "kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".

- Ambasador Skot je, u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo. A da Kosovo jeste takozvano i da nije država govori i činjenica da nije članica UN. Ili je, možda, ambasador Skot počeo da govori i misli i u ime Ujedinjenih nacija. Za takvu bahatost naš narod kaže - što je tikva praznija to je bezobraznija - rekao je ministar Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (73)

Loading
Vladana

15.10.2018 17:47

Vulin nema problem da kaže istinu u lice.

dunja

15.10.2018 21:13

@Vladana - I ne treba da ima.

Paolo

15.10.2018 17:48

Za surovi bezobrazluk treba biti surovo iskren.

mima

15.10.2018 17:53

Narod nikad nece dati podrsku nasilju,lazima,lopovima...Djilas nikad nece pobediti.