RUŽIĆ OSUDIO IZJAVU SKOTA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.10.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas da izjava američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota, da je Kosovo nezavisna i suverena država, nije politički nekorektna.

RepublikaFoto: Tanjug
Branko Ružić

- Što se tiče tih atributa nezavisnosti, ja ne razumem da li je to tzv. Kosovo međunarodno pravni subjekt. Taj status se stiče članstvom u UN, a takva činjenica u mejdunarodnom pravu ne postoji - rekao je Ružić odgovarajući na pitanje novinara.

Prema njegovim rečima, ako je to stav SAD, o tome je legitimno razgovarati, te naveo da smatra da nije politički kokrektno da se takav stav iznosi u zgradi Vladi Srbije.

- Ono što je stav Vlade, opštepoznat, jeste da su Beograd i Srbija posvećene dijalogu da dođemo do održivog rešenje, ali svakako da to održivo rešenje ne podrazumeva nezavisnost ili, ne daj Bože, priznavanje samoproklamovane nezavisnosti tzv. Kosova", 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading