PROSLAVA DANA JAGODINE: Dodeljene plakete i novčane nagrade od 50.000 dinara

Autor: Republika

Vesti

17.10.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom dana Jagodine na svečanoj sednici dodeljene su plakete i novčane nagrade u iznosu od 50.000 dinara zaslužnim učenicima, sportistima, pojedincima i organizacijama Dragan Marković Palma: Jagodina grad koji vodi računa o svojim gradjanima i pomaže da se imidž Srbije popravi u svetu.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragan Marković Palma na svečanosti povodom Dana Jagodine

Ukupno je dodeljeno 25 plaketa i isto toliko novčanih nagrada. Sve prisutne  na svečanoj sednici je pozdravio predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma koji je rekao da je Jagodina grad koji vodi računa o svim svojim gradjanima ali i koji svojom diplomatskom aktivnošću pomaže Srbiji u njenom popravljanju imidža u svetu.

- Jagodina je grad kontinuiteta, gde već 15 godina gradjane pomažemo raznim socijalnim davanjima. Nije to samo novac koji gradjani dobiju na prijemu gradjana, već je to sve ono što činimo za djake, studente, penzionere, to je i cena u vrtiću. Kada bi sve to sabrali jedna porodica koja živi na selu, a ima tri generacije, svakog meseca uštedi najmanje 15 hiljada dinara. Grad Jagodina ima sreću da veliki broj stranih diplomata ga posećuje i to su ambasadori iz zemalja koje odlučuju o sudbini Srbije.

Mi taj način njima pokazujemo da Srbija nije Beograd već da su to i gradovi u unutrašnjosti. Mi kao grad pomažemo državi i predsedniku Vučiću jer na svakom našem putovanju u inostranstvo mi pored  zadatka da dovedemo strane investitore u Jagodinu kao drugi najvažniji zadatak  imamo za cilj  da političarima iz tih zemalja kažemo šta je Srbija, šta ona želi i ukazujemo na nepravdu koju je Srbija pretrpela u poslednjih 20 – tak godina.

RepublikaFoto: Promo foto

Posetili smo Tursku, tamo imali sastanke na najvišem nivou. Primio nas je predsednik turskog parlamenta, zamenik predsednika vlade i mnogi drugi. Prilikom  našeg boravka oni su nam pokazali mesto gde su terorist Feto organizacije bacili bombu i od čega su napravili muzej. Ja sam im tada rekao da u Srbiji ima mnogo takvih muzeja, najmanje 50 koji  su nastali posle Nato bombardovanja Srbije.

Tada su nam oni po prvi put priznali da je Srbija bombardovana iz razloga da joj se oduzme Kosovo, a teroristi Haradinaj I Tači dovedu na vlast. Zahvaljujući turskom predsedniku Erdoganu  sada je situacija u Srbiji i Bosni i Hercegovini gde žive gradjani muslimanske veroispovesti mnogo stabilnija.

Tokom poseta Turskoj  sreli smo i jednog njihovog investitora koji u Jagodini želi da otvori fabriku čarapa i da zaposli hiljadu ljudi. Grad Jagodina ima veliku ulogu u tome da se sa gradjana Srbije skine ona  ružna etiketa koja je godinama stvarana, jer smo mi u Jagodini doveli 12 stranih investitora i to smo počeli prvi u Srbiji da radimo,  a zahvaljujući našim odlascima u inostranstvo.

RepublikaFoto: Promo foto

Posetili smo i Bugarsku, primljeni smo u njihovom parlamentu i zamolili ih da Bugarska pomogne Srbiji na evropskim putu. Bili smo i u Austriji, koja sada predsedava Evropskom unijom i velika je stvar što su naši prijatelji, gospodin Štrahe predsednik Slobodarske partije  i njegov zamenik gospodin Gudenus  sada u vlasti i imaju 6 ministara. Činjenica je i da se od tada politika Austrije prema Srbiji značajno promenila na bolje. Svaki naš odlazak u Grčku nije bio turistička već radna poseta.

Posetili smo i Rusiju i partiju predsednika Putina Jedinstvenu Rusiju. Gde god da odem  ja predstavljam Srbiju, a ne moju partiju. Uvek zastupam interese Srbije i menjam njenu ličnu kartu iz negativnoog u pozitivan kontekst. Nikada neću dozvoliti da se iz ličnih karata onih koji su rodjeni na Kosovu izbriše da su rodjeni u Srbiji, jer Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Tokom našeg boravka u Crnoj Gori pitali su me zašto nisam zvao nikoga iz srpske ambasade da me dočeka, a što bih kada su Crna Gora i Srbija za mene jedna država. Gradjani Srbije su posle zemljotresa dvadesetak godina od svojih plata i penzija izdvajali za izgradnju Crne Gore. Tada sam pozvao crnogorskog predsednika Mila Djukanovića  da povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

 

Oni treba da kažu da je za Crnu Goru  Kosovo sastavni deo Srbije, jer su Srbija i Crna Gora kroz istoriju uvek imale zajedničke neprijatelje.Jagodinci treba da budu ponosni što njihov grad vodi diplomatsku politiku i  pomaže Srbiji’’  poručio je Marković.

Predsednik skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma  se zahvalio svim dobitnicima plakete Skupštine grada Jagodine I novčanog iznosa od 50 hiljada dinara, dodavši da je Jagodina grad sporta I ljubavi. Marković je rekao da će grad nastaviti da pomaže mlade, sportiste, siromašne i  one porodice u kojima se radjaju deca.
 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading