SNS, SPS i JS rade u interesu Srbije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.10.2018

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik države i lider SNS Aleksandar Vučić pozdravio je danas učesnike izborne skupštine Jedinstvene Srbije (JS) i rekao da SNS, SPS i JS dobro sarađuju, zato što Srbiji žele sve najbolje i veruju u ono što rade.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
SNS, SPS i JS u interesu Srbije

Vučić je naveo da je 2014. godine razgovarao sa liderom SPS Ivicom Dačićem i JS Draganom Markovićem Palmom o sprovođenju teških reformi, kako Srbija ne bi bankrotirala, i preneo kako su njih dvojica tada, kao i sada, prihvatili da rade u najboljem interesu Srbije.

 - Palma mi je tada rekao - ljudi kada ovo vide, ima da uzmu konopče da se obese -  rekao je Vučić i istakao da je Srbija sada zemlja sa najvišim rastom i suficitom u budžetu tri godine za redom.

- Pre ovoga imali smo suficit 2005. godine i to zato što su bila prodata sva državna preduzeća, a sada imamo suficit bez ikakve privatizacije i bez računanja prihoda od koncesije aerodroma -  naglasio je Vučić.

On je podsetio da je 2014. godine javni dug Srbije bio 79 odsto BDP-a, a da će nakon sprovođena teških mera, u januaru 2019. godine biti 48 odsto BDP-a.

Te promene će, ističe, da osete naša deca, koja neće imati dugove koje moraju da vraćaju, a osetiće i penzioneri i zaposleni u javnom i privatnom sektoru, kojima se povećavaju penzije i plate.

 - Hvala Jedinstvenoj Srbiji što je u teškim vremenima bila uz Srbiju i donosila teške odluke i što se borila i nije bežala od odgovornosti. Na tome vam beskrajno hvala, a hvala i SPS-u -  poručio je Vučić.


On je podvukao da će u budućnosti ostati zapisan "školski primer" kako je Srbija uspela da se izvuče iz bankrota i da će to ući u udžbenike.

Sve to, kaže, ne bi bilo moguće bez JS i SPS.

- Srbija je danas na evropskom putu i gaji odlične odnose sa SAD, Rusijom i Kinom, a zahvaljujući i Dačiću i Palmi, "koji su uradili fantastične stvari za integritet Srbije", zemlja uspela da sačuva samostalnost u odlučivanju, zaključio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
nana

06.10.2018 14:59

Naravno da rade u interesu svoje zemlje i gradjana.

nevena

06.10.2018 15:06

Primer dugogodisnje sjajne saradnje, sve pohvale!

Filip

06.10.2018 15:12

Za Srbiju ima ko da se bori i izbori.

dac

06.10.2018 15:14

SNS,SPS,JS su tim koji je izvukao srbiju iz bankrota jer su Đilas i ekipa opljackali srbiju do dna,dna.