TADIĆ IDE ĐILASOVIM STOPAMA: Bivši predsednik bi da ućutka Srpski telegraf

Autor: I. Ž. A. V. M

Vesti

20.10.2018

03:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić hoće da se obračuna sa Srpskim telegrafom, kao što to radi Dragan Đilas, koji bi da zatvara redakcije i hapsi novinare čiji mu se tekstovi ne dopadaju.

RepublikaFoto: Tanjug
ČEGA SE PLAŠI I ŠTA KRIJE TADIĆ

Naime, Tadić, koji je sada lider opozicine Socijaldemokratske stranke, zapretio je tužbom Srpskom telegrafu jer smo obelodanili deo iskaza koji je dao policiji i SBPOK.

Umesto da lider SDS pomogne istrazi kako bi se konačno rešio slučaj smrti dvojice gardista koji su stradali 2004, Tadić je krenuo u rat sa Srpskim telegrafom, koji je o svemu revnosno izveštavao i nijednom rečju nije ugrozio istragu informacijama koje je objavio niti izneo u javnost neki zaštićen podatak.

Nije sporno da mediji svuda u svetu uvek pokušavaju da dođu do što više informacija o temi koju obrađuju

Vladimir Radomirović, predsednik UNS

Pritom, upravo u vreme dok je on bio predsednik države i vrhovni komandant ništa se po pitanju ovog slučaja nije razrešilo, a čak se pričalo da su se mladići među sobom poubijali, što je šokiralo njihove porodice.

NOVO SVETLO

Naš list je početkom oktobra, naime, došao do novih ekskluzivnih saznanja u vezi sa ubistvom gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koje bacaju potpuno novo svetlo na ovaj slučaj.

Prema našim saznanjima, koje je potvrdio i advokat porodica ubijenih gardista, bivši oficir Vojske Srbije na saslušanju u tužilaštvu izjavio je da su gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina sakrivenog u kasarni. Upravo s obzirom na postojanje novih okolnosti u ovom slučaju, Tadić je i pozvan na saslušanje u SBPOK. I sam Tadić je potvrdio da je pozvan da da izjavu povodom smrti gardista.

Iako je Srpski telegraf precizno preneo sve informacije povodom ovog slučaja do kojih je došao, Tadiću se očito ne dopada što se uopšte izveštava o njegovoj ulozi, pa je njegova stranka u saopštenju najavila tužbu protiv našeg lista

- Podnećemo krivičnu prijavu protiv ovlašćenih u SBPOK i tužilaštva, kao i odgovornih u Srpskom telegrafu. Takođe ćemo podneti prijavu i povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću jer su objavili delove službenog zapisnika sa saslušanja koje je pre nekoliko dana u SBPOK i pred prisutnim zamenikom tužioca imao Tadić kao građanin povodom pogibije gardista u kasarni na Topčideru 2004. - istakli su u SDS.

TVITER PORUKE

I sam Tadić napisao je na Tviter nalogu da povodom tragedije na Topčideru nije izneo ništa novo u poslednjih 14 godina.

- Vučićev Srpski telegraf je objavio delove službenog zapisnika iz SBPOK i tužilaštva, čime je prekršen član 146 Krivičnog zakonika, koji se odnosi na zaštitu podataka o ličnosti! Podneću krivičnu prijavu protiv nadležnih ovlašćenih lica, kao i prijavu povereniku za informacije - naveo je bivši šef države.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović kaže da je normalno da mediji svuda u svetu pokušavaju da dođu do što više informacija o temi koju obrađuju.

Savić: Bolje da kaže ko je blokirao istrage

Advokat Predrag Savić kaže da bi Tadić, umesto što ćuti, trebalo da javno kaže ko je sve iz BIA i ostalih službi naređivao da se stopiraju iskazi.

- On sigurno zna ko je stornirao istrage i zašto su one bile blokirane! Mislim da on mnogo više zna nego što je rekao i sigurno može da pomogne u razrešenju ovog krivičnog dela. Ovo je opšti interes i države i naroda i korist za sve nas bi bila da se otkriju oni koji su sprečavali istragu. Mnogo veća šteta je što je došlo do ovakvog predmeta nego što je objavljen njegov iskaz u policiji. Takođe, taj iskaz ne pravi nikakvu štetu državi niti pravnom sistemu, a zaustavljanje istrage je kobno po ostvarivanje svih ljudskih prava - izričit je Savić.

REAKCIJE
RepublikaFoto: Tanjug

Milenko Jovanovpotpredsednik SNS

To je žuta škola i tako izgleda žuti pogled na novinarstvo u Srbiji. Oni bi samo da tuže i pokušaju da zatvore sve medije čije se pisanje ne dopada njihovim uništenim veličanstvima

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vojislav Šešeljpredsednik SRS

Lično ću vam dostaviti saslušanje Borisa Tadića povodom toga što je Stojana Župljanina, Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Gorana Hadžića isporučio Haškom tribunalu. I ja se lično spremam da ga saslušavam

RepublikaFoto: Public

Dragomir Anđelković, analitičar

Političar kao Tadić, koji toliko ističe svoju privrženost evropskim vrednostima i demokratiji, ne bi smeo da se obračunava sa medijima. Ukoliko podigne krivičnu prijavu to će se kositi sa njegovim političkim stavovima. Mediji ne bi smeli da budu predmet njegovih osuda i napada jer su pravo građana

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (112)

Loading
Katrin

20.10.2018 06:52

Bili su i ostali si od njih ne treba očekivati ništa

mira

20.10.2018 14:37

@Katrin - Тадић је пукао

sesilija

20.10.2018 14:44

@Katrin - Тадић се показао!!!

Jakoje

20.10.2018 06:58

Mislim da Tadic nema osnova da se zali na bilo koga.Razumem da istina nekada boli ali je istina.