BORBA ZA PREVLAST, ĐILAS: Znam da mi Jeremić radi o glavi!

Autor:

Vesti

21.10.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić koristi i aferu "vešanje" kako bi skinuo Dragan Đilasa sa čela Saveza za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Vuk Jeremić i Dragan Đilas

- Znam da mi Jeremić radi o glavi, da ima liderske ambicije, da koristi svaku priliku da se nametne i preuzme savez - smatra Đilas, koji od svojih najbližih saradnika ne krije da u nekadašnjeg šefa diplomatije uopšte nema poverenja.

Izvori Srpskog telegrafa iz koalicije koju je oformio bivši gradonačelnik, a u kojoj je i Jeremićeva Narodna stranka, u rasulu je otkako je perjanica Dveri (koja je takođe deo SZS) Srđan Nogo obelodanio da bi i premijerku i predsednika Anu Brnabić i Aleksandra Vučića vešao na Terazijama.

RepublikaFoto: Tanjug/R. Prelić

- Đilas je na opasnim mukama, ne zna više kako bi ispeglao ovakvu budalaštinu. Od stupidne izjave koju je dao Nogo ogradio se čak i njegov partijski šef Boško Obradović. Svi su reagovali osim Vuka Jeremića. A zašto? Zato što Vuku odgovara da se Đilas peče na tihoj vatri, da bude na udaru sa svih strana, da ga kritikuju i vlast i opozicija jer time slabi njegova pozicija, a otvara se mogućnost da na čelo saveza dođe neko novi, odnosno Jeremić - objašnjava izvor iz SZS.

I dok se lideri saveza upinju da odbrane neodbranjivo, dotle Jeremić širi svoju stranačku mrežu. U jeku afere "vešanje" na društvenoj mreži Tviter objavio je fotografije iz Vrbasa, gde je osnovao odbor Nove stranke.

 

- Ako pažljivije pratite, videćete da Jeremić savez pominje samo kad mora, kada ga za to konkretno pitaju. Umesto jačanja saveza, on jača svoju stranku verujući da će se napadima na vlast građanima predstaviti kao pravi opozicionar - navodi naš izvor.

- Moramo biti spremni za vreme koje je pred nama, a potom i za ponovnu izgradnju Srbije iz ruševina koje ćemo po njihovom odlasku zateći - rekao je Jeremić govoreći ispred Narodne stranke.

Ovo nije prvi put u poslednjih mesec dana da Jeremić postupa potpuno suprotno od ostalih članova saveza. Tako je pre manje od mesec dana, nakon što je član SZS Željko Veselinović pozvao na silovanje premijerke, jedino Jeremićev blizak saradnik Vladimir Gajić u ime Narodne stranke dodelio crveni karton i Ðilasu i Veselinoviću.

MOJ STAV 

Vladimir Pejić, agencija Faktor plus

Upadljivo je da nije bilo reakcije iz Jeremićeve Narodne stranke. Oni mogu reći eventualno da nastupaju kroz savez koji je osudio Noga, ali su ipak svi ostali lideri i pojedinačno osudili njegovu izjavu. To može da znači i da Narodna stranka ne osuđuje izjavu, ali i da ima problema i nepoverenja među partnerima u savezu koji su previše različiti

S druge strane, Đilas je svestan da na Jeremića ne može da računa i zbog neizmirenih dugova iz prošlosti (pogledaj okvir).

- Svestan je Đilas i sada, a bio je svestan i kada je primio Jeremića u savez da sa njim mora biti oprezan jer mu Vuk nije oprostio što ga je izbacio iz Demokratske stranke. Njihov odnos je kao u onoj narodnoj "Spolja gladac, unutra jadac". Ne mogu da se smisle, ali su ih spojili interesi. I jedan i drugi vrebaju priliku kako da se otarase jedan drugog, ali su istovremeno obojica na oprezu zbog straha od toga ko će kome zabiti nož u leđa - navodi naš sagovornik.

Niko od čelnika Saveza za Srbiju nije želeo da odgovori na pitanja Srpskog telegrafa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Daliborka

21.10.2018 18:24

I oni misle da ce narod da ih izabere a sami sebi rade o glavi i bore se ko ce kome da preotme lidersku poziciju.

Jovana

21.10.2018 18:33

Nemaju oni sta da traze, pokazali su se pre par godina.

Vlada

21.10.2018 18:34

Opozicija sama sebi radi o glavi, zamislite tek sta bi bilo da vode drzavu.

Biljana

21.10.2018 18:38

Vlast ne treba nista da radi,opozicija ce samu sebe unistiti.